MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: -(Meclisin olağanüstü toplantıya çağrılması) Bir parti Meclisi toplantıya çağırabilir ama bir öncelik meselesi var -Şu anda ülkenin bir bölümünde Suriyeye özenerek, devamı Türkiyede uygula


SAKARYA (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, TBMMnin olağanüstü toplantıya çağrılmasına ilişkin olarak, ülkede öncelik meselesi bulunduğunu belirterek, Şu anda ülkenin bir bölümünde Suriyeye özenerek, devamı Türkiyede uygulansın arzusuyla yapılan bir gelişme var, hükümetin derhal bunun üzerinde durması lazım dedi.
     Kutluata, AA muhabirine, Şemdinlide önemli gelişmeler yaşandığını ifade ederek, hükümetin bir an önce teröre karşı önlem alması gerektiğini söyledi.
     Bir ilçemizi şer kuvvetinin işgalinden kurtaramıyoruz diye Meclisi toplamak mı lazım, yoksa şer kuvvetleri oradan atıp, ondan sonra bu konunun neresinde yanlış yaptık, bu konuda nasıl Türkiyeyi selamete çıkarırız diye mi toplantı yapmak lazım diyen Kutluata, harcanacak bir saniyenin bile olmadığını bildirdi.
     Genel Başkan Bahçelinin Şemdinlideki terör olaylarının bir an önce bitirilmesi gerektiğini söylediğini anımsatan Kutluata, CHP Grup Başkanvekili Sayın Muharrem İncenin AKP bu teklifi yapsaydı, MHP balıklama atlardı şeklindeki tabirini de çok yakışıksız bulduğumuzu söylemeliyim. Muharrem İnceyi vatan sevgisi yüksek bir milletvekili olarak biliriz şeklinde konuştu.
     Bir parti Meclisi toplantıya çağırabilir ama bir öncelik meselesi var diyen Kutluata, şöyle devam etti:
     Şu anda ülkenin bir bölümünde Suriyeye özenerek, devamı Türkiyede uygulansın arzusuyla yapılan bir gelişme var, hükümetin derhal bunun üzerinde durması lazım. Ana muhalefetin de iktidarı bu noktada sıkıştırması gerektiğini ama iktidarın da hatalarını ortaya koyması gerektiğini düşünüyoruz.
     CHPnin görüşü odur, bizi ilgilendirmiyor, bizim görüşümüz bu olabilir, onları da ilgilendirmemesi lazım. Ama derlerse ki sizin görüşünüz kötüdür, bizim görüşümüz iyidir, o zaman CHPnin son dönemde ortaya çıkan sorumluluğuyla ilgili oturup düşünmesi lazımdır.
    
     -Suriyedeki gelişmeler-
    
     Suriyedeki gelişmeleri de değerlendiren Kutluata, iç savaşın nereye gideceğini herkesin merak ettiğini belirterek, yaşanan gelişmelerin Türkiyenin çevresindeki belirli ülkelere uygulanan bölme ve iktidar değiştirme politikasıyla ilişkili olduğunu savundu.
     Kutluata, Libyada da benzer bir gelişmenin yaşandığını anımsatarak, Libyada devlet yok, sahibi yok. Kimin olduğu belli değil ama doğal kaynaklarına el konulmuş vaziyette bir ülke ortaya çıktı. Şimdi Suriyenin çökertilmesi konusunda da bir hareket başladı şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER