Mersinde Gönüllü Zabıta Projesi hayata geçiyor

Mersinde Gönüllü Zabıta Projesi hayata geçiyor


MERSİN (A.A) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Gönüllü Zabıta Projesini hayata geçiriyor.
     Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ekber Asker, yaptığı yazılı açıklamada, dayanışma ve katılımı sağlamak, hizmetlerde etkinlik, tasarruf ve verimliliği arttırmak amacıyla gönüllü kişilerin katılımına yönelik programlar uyguladıklarını anımsattı.
     Bu çerçevede Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak gönüllü zabıta projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Asker, gönüllü zabıtaların, bilgi, beceri ve yeteneğini imkan ve zamanını da ortaya koyarak çalışma alanı konusunda maddi bir kazanç beklemeksizin zabıta hizmetlerine katılan kişilerden oluştuğunu vurguladı.
     Asker, amaçlarının yerel yönetim ve belediye hizmetlerine halkın katılımını arttırmak, vatandaşlarla birlikte kurallara uyulan düzenli bir yaşam alanı oluşturmak olduğunu belirttiği açıklamasında şunları kaydetti:
     Tüm vatandaşlarımızın başvurabileceği gönüllü zabıta uygulamamız konusunda koymuş olduğumuz belirli kriterler bulunmakla birlikte, bizler için en önemli şart; insanlara yardım etmeyi görev edinmiş, kentine karşı duyarlı, yasalara saygılı ve vicdani duyarlılığı ön planda tutan vatandaşlarımız görevlendirilecektir. Gönüllü zabıtaların ihtiyaç duyacağı bilgi ve eğitimler, Zabıta Daire Başkanlığı ve İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanlığı tarafından verilecek. Gönüllü zabıta olmak isteyen vatandaşlarımız Mersin Oteli karşısında bulunan Turizm Zabıta Karakolu ile Polis Evi karşısında bulunan Turizm Zabıta Şube Müdürlüğüne 2 fotoğraf, dilekçe, ikametgah belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve sabıka kaydıyla başvurabilirler.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Mersinde Gönüllü Zabıta Projesi hayata geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER