Kültürlerarası Yeterlilik ve Etkileşim AB Projesi

Kültürlerarası Yeterlilik ve Etkileşim AB Projesi -Süleyman Demirel Üniversitesi, Letonya Latvia ve Litvanya Vytautas Magnus Üniversitelerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen Kültürlerarası Yeterlilik ve Etkileşim Avrupa Birliği Projesi


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Letonya Latvia ve Litvanya Vytautas Magnus Üniversitelerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen Kültürlerarası Yeterlilik ve Etkileşim Avrupa Birliği Projesi çalıştayının ikinci etabı, Yabancı Diller Yüksekokulu ev sahipliğinde başladı.
     Yabancı Diller Yüksekokulundaki çalıştayın açılışında konuşan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, projenin kültürlerarası barışta önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, dünya barışına katkıda bulunmak için öğrenci değişiminin artması ve kültürlerarası önyargıların kalkması gerektiğini söyledi.
     Rektör İbicioğlu, Günümüzde yaşanan sorunlar yerel düzeyde kalmıyor, bütün dünyayı etkiliyor. Üretilen çözümler de bütün dünyaya fayda sağlıyor. Bu proje kapsamında Litvanya ve Letonyalı ortaklarımızla bilimsel birikimlerimiz, disiplinli çalışma özelliklerimiz ve projelerimizle başarılara imza atacağımıza inanıyorum dedi.
     Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Şekerci ise projenin kültürlerarası etkileşimde ortaya çıkan benzerlik ve farklılıkların sosyoekonomik, dini ve kültürel alanlarda nasıl tepki verdiğini ortaya çıkarmayı, tüm insanları kucaklayan ortak bir dil oluşturmayı amaçladığını belirterek, proje hakkında bilgi verdi.
     20 proje arasından seçilen ve sosyal bilimler alanında SDÜnün de katıldığı, Avrupa Birliğinin desteklediği üç yıllık Kültürlerarası Yeterlilik ve Etkileşim projesinin ilk etabı, 1-15 Ağustos 2011 tarihleri arasında Letonyanın başkenti Rigada yapılmıştı.
     Letonya, Litvanya, ve Türkiyeden toplam 36 katılımcının yer aldığı çalıştay, iki hafta sürecek.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kültürlerarası Yeterlilik ve Etkileşim AB Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER