Kızıltepede Uygulamalı Biçerdöver Kursu ile tane

Kızıltepede Uygulamalı Biçerdöver Kursu ile tane kaybı önlenecek


MARDİN (A.A) - Kızıltepede İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü arasında yapılan iş birliği protokolü ile Uygulamalı ve Teorik Biçerdöver Operatörlüğü kursu başladı.
     Hocaköyde başlatılan kursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Kızıltepe ilçe Tarım Müdür vekili Kamuran Ali Timurağaoğlu, İlçe Tarım Kurs sorumlusu ve ziraat teknikeri Abdurrahim Eroğlu, Hocaköy Muhtarı Mehmet Bayram Kurs hocaları ve kursiyerler katıldı.
     Uygulamalı olarak biçerdöver kursu başlattıklarını belirten Söğüt, iki gurup şeklinde kursların yapılacağını ve kursiyerlerin alacağı eğitimle hububat tane kaybı asgariye ineceğini söyledi.
     Söğüt, Kursiyerlerimiz alacakları eğitimle bundan sonra bölgemizde biçecekleri buğday ve diğer hububatların tane kaybı asgariye inecek teknik bilgiler öğrenecek ve modern tarıma katkı sağlanacaktır. Talep oldukça diğer ilçelerimizde de bu yönde kurslarımız olacaktır dedi.
     Hadi Gökdemir ise Kurs 78 saat. Kursu başarı ile bitiren Biçerdöver Operatörü olacak. Tunceli, Kayseri, Aydın ve Kahramanmaraştan getirttirilen 5 eğitimci hem uygulamalı hem de teorik dersleri verecek. Birinci gurup 50 ikinci gurup 40 kişiden oluşacak. Toplamda 90 kişi kurs görebilecektir dedi.
     Kurs için yer hibe ettiğini belirten Hocaköy Muhtarı Mehmet Bayram, Bölgemiz tarım bölgesidir. Bu eğitim bölgemize çok faydalı olacak dedi.
     Kursiyerlerden Necmettin Aydın ise Teknik olarak çok güzel bilgiler öğreniyoruz. Yarın öbür gün tarlalarda iş yaptığımız zaman ne yapacağımızı bu makineleri nasıl kullanacağımızı öğreniyoruz. Bu öğrendiklerimizle ürün kaybımız önlenecektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Adnan Koçhan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Kızıltepede Uygulamalı Biçerdöver Kursu ile tane Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER