Kentsel dönüşüm başladı

Kentsel dönüşüm başladı


ANKARA (A.A) - Ankara Valililiği, Türkiyenin önemli bir bölümünün afet riski altında olduğunu belirterek, hızlı nüfus artışı, denetimsiz şehirleşme, sanayileşme, sık başvurulan imar aflarının deprem ve diğer afet risklerinin olası zararlarını artırdığını bildirdi.
     Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, afet risklerine çare olarak TBMM tarafından vatandaşın can ve mal güvenliğini korumaya, sağlıklı ve güvenli konut alanları oluşturmaya yönelik kanun çıkarıldığı belirtildi.
     Açıklamada,6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun yürürlüğe girdiği anımsatılarak, şunlar kaydedildi:
     Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile afet riski altındaki alanlar içinde veya dışındaki riskli yapıların iyileştirme, tasfiye ve yenilemelerine dair usul ve esaslar belirlenmiştir. Kanunun uygulanmasının ilk aşaması olarak, Ankara ili Etimesgut ilçesinde Türkiyenin farklı 35 ilinde 6 bin 500 riskli yapının yıkımıyla eşgüdümlü olarak kamuya ait bir binanın yıkımı, 5 Ekim 2012de gerçekleştirilmiştir. Yıkımlar bundan sonra da kararlılıkla yürütülecektir.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kentsel dönüşüm başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER