Kendi acısını unutup, bebek ve annenin

Kendi acısını unutup, bebek ve annenin hayatını kurtardı -Doğan köyünde sancılandığı için Siirtteki hastaneye götürülen hemşire Fatma Altunyurt, kar nedeniyle mahsur kalan başka bir araçtaki kadının doğumunu gerçekleştirdi -Dr. Ümit


SİİRT (A.A) - Pervarinin Doğan köyünde safra kesesindeki rahatsızlık nedeniyle sancılanarak, Siirtteki hastaneye götürülen hemşire Fatma Altunyurt, kar nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan bir minibüsteki kadının doğumunu yaptırdı. Bu sayede anne ve bebeğinin hayatını kurtardı.
     Edinilen bilgiye göre, Doğan köyü Aile Sağlık Merkezinde görevli hemşire Fatma Altunyurt (24), safra kesesindeki rahatsızlık nedeniyle sancılandı. Ancak köy yolunun kar nedeniyle kapalı olması üzerine durum İl Özel İdaresi Müdürlüğü ile 112 Acil Servise bildirildi. 6 saat süren çalışması sonucunda köye ulaşan İl Özel İdaresi Müdürlüğü ekipleri, hasta Altunyurt ile Doğan köyü Aile Sağlık Merkezi Doktoru Ümit Gültekini araçlarına alarak, Pervariye doğru yola çıktı. Ancak Geçittepe mevkisinde tipi nedeniyle yol kapandı. Bu arada Yapraktepe köyünden gelen ve hamile Havvar Han Kartalın (34) içerisinde yer aldığı minibüs de bu mevkide mahsur kaldı. Bir süre sonra minibüsteki Havvar Han Kartalın doğum sancılarının başlaması üzerine büyük özveriyle kendi rahatsızlığını unutan hemşire Fatma Altunyurt, minibüse geçerek, doğumu gerçekleştirdi.
     Yolun açılmasının ardından hasta Altunyurt ve doğum yapan Kartal, Pervari Devlet Hastanesine götürüldü. Burada yapılan tedavinin ardından anne Kartal taburcu edilirken, Altunyurt Siirt Devlet Hastanesine sevk edildi.
    
     -Bebeğe ekip şefinin ismi verildi
    
     Kartalın minibüste dünyaya getirdiği erkek bebeğe köy yolunun açılmasını sağlayan ekip şefi Cemil Sercanın ismi verildi.
     Doğan köyü Aile Sağlık Merkezi Doktoru Ümit Gültekin AA muhabirine, merkezlerinde çalışan Fatma Altunyurtun safra kesesindeki rahatsızlık nedeniyle sancılandığını belirterek, şunları söyledi:
     Altunyurtun Siirt Devlet Hastanesine götürülmesi gerekiyordu. Köy yolu kar nedeniyle kapalı olduğu için İl Özel İdaresi Müdürlüğünden yardım talep ettik. Uzun süren çalışma sonucunda ekipler köy yolunu ulaşıma açtı. Benle hasta Altunyurt onların pikabına binerek Pervariye doğru yola çıktık ancak dağlık kesimde tipi yolu kapatmıştı. Ekipler yolu açmak için çalışmaya başladı. Aynı yerde bekleyen minibüste doğum vakası bulunduğunu öğrendik. Hasta Havvar Han Kartalın doğum sancıları başlaması üzerine hastalığı nedeniyle büyük acı çeken hemşire Fatma Altunyurt, büyük özveriyle doğumu gerçekleştirdi. Bu sayede anne ve bebeğin ölüm tehlikesini engellemiş oldu. Sağlık çalışanın bu fedakar davranışı Havvar Han Kartalın yakınları başta olmak üzere hepimizi duygulandırdı. Çünkü çok büyük acı çekiyordu. Fatma hemşire o anda her şeyi unutup, anne ve bebeğinin hayatını kurtardı.
    
     Muhabir: Burhan Şen - Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kendi acısını unutup, bebek ve annenin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER