Karsta TOKİ kura çekimi

Karsta TOKİ kura çekimi -Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Güner: TOKİ işbirliğiyle yaptığımız yoksul vatandaşlarımıza yönelik sosyal konut projesi, yardımların en önemli örneklerinden birini oluşturmaktadır (Fo


KARS (A.A) - Karsta Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle yaptırılan 672 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ümit Güner, Kars Spor Salonunda düzenlenen kura çekiminde yaptığı konuşmada, sosyal devlet anlayışının bakanlıklarının temel referans noktasını oluşturduğunu ifade etti.
     Bakanlığın yardımlarının genel müdürlükleri tarafından yürütüldüğünü belirten Güner, Genel Müdürlüğümüz söz konusu yardımlarını yaparken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonunun kaynaklarını kullanmaktadır dedi.
     Güner, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının sayısının 2013 yılı itibarıyla 973 olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Vakıflarımız fonksiyonel bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor. Bu anlamda müdürlüğümüze bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımızca eğitim ve yakacak yardımları gibi yoksul kesimin temel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik yardımlar yapılıyor. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve TOKİ işbirliğiyle yapmış olduğumuz yoksul vatandaşlarımıza yönelik sosyal konut projesi, yaptığımız yardımların en önemli örneklerinden birini oluşturmaktadır. Bu anlamda 1+1 ve 2+1 konutlarla yoksul vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını karşılamaktayız.
     Kars Valisi Eyüp Tepe de kura çekimi sonucu 672 vatandaşın ev sahibi olacağını ifade ederek, Bazı Avrupalı ülkelerin sosyal politikalarını izlerken bizim böyle bir hayalimiz olabilir mi- diye düşünüyorduk ve o zamanın şartlarında bunun hayal ötesi, Kaf dağının ötesinde bir şey olduğunu arkadaşlarımızla değerlendirirdik. Evet bugün bu hayal dediklerimiz gerçek oluyor. Sosyal devlet yazmakla olmuyor sosyal devlet yapmakla oluyor diye konuştu.
     Vali Tepe, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Güner, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kuraya katılan engelli vatandaşların kuralarını çekti.
    
     -Engelli vatandaşa polis yardımı-
    
     Çekilen kura sonucu ev almaya hak kazanan ve tribünlerden inmekte zorlanan tekerlekli sandalyeli Ergün Doğrukartala salonda bulunan polis ekipleri yardım etti.
     Ekipler, Doğrukartalı kucaklarına alarak çekilişin yapıldığı alana kadar getirdi.
     Doğrukartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzde 80 bedensel engelli olduğunu belirterek, Ev almaya hak kazandığım için mutluyum. Devletimize ve başkanımıza çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Çok zor durumdaydık zaten. Ev sahibi olmak çok güzel bir şey. Çünkü oradan oraya kirada dolaşıyorduk, kimisi iyi kimisi kötü çıkıyordu. Mutluyum çok şükür diye konuştu.
     Kura çekiminin ardından Doğrukartal, polis memurlarının yardımıyla platformdan indirilerek yerine götürüldü.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karsta TOKİ kura çekimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER