Kansere inat karne sevinci

Kansere inat karne sevinci -Tedavi gördükleri Behçet Uz Çocuk Hastanesinin sınıfında ve onkoloji servisindeki yataklarında eğitim alan öğrenciler karnelerine kavuştu -Behçet Uz Çocuk Hastanesi Sınıfı Öğretmeni Bor: Sınıfa gel


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz- Tedavi gördükleri Behçet Uz Çocuk Hastanesinin sınıfında ve onkoloji servisindeki yataklarında eğitim alan öğrenciler karne sevinci yaşıyor.
     Behçet Uz Çocuk Hastanesi Büyük Çocuk Servisi içindeki hastane sınıfının öğretmeni Nezih Yaşar Bor, hastanede 300 çocuğun tedavi gördüğünü, ilköğretim 1. kademe çağındaki çocukların da sınıfta ya da yataklarında eğitim aldığını belirtti.
     Sınıf mevcudunun 15-20 arasında değiştiğini söyleyen Bor, hastanedeki 10 onkoloji hastasına da günde birkaç saat yatakta ders anlattıklarını ifade etti.
     Hastaneye gelen çocukların önce travma yaşadığını ve okul hayatından kopacaklarını hissettiğini vurgulayan Nezih Yaşar Bor, şöyle devam etti:
     Okuldan kopmayınca mutlu oluyorlar. Karne de onların emeklerinin, ürünlerinin karşılığı gibi. Sınıfı atölye olarak da kullanıyoruz. Buraya geldiklerinde hasta olduklarını unutsunlar istiyoruz, tek uğraşları eğitim olduğu için başarılı da oluyorlar. Biz de onların mutluluklarını görünce seviniyoruz. Geçmiş yıllarda burada eğitim alıp Anadolu lisesi sınavlarını kazananlar da oldu. 15 yıl önce tedavi gören bir hastamızın büyüyüp evlenip çocuğuyla buraya geldiğini de gördük.
     Tedavi süresince çocuklarla yakından ilgilendiklerini ve duygusal bağ kurduklarını anlatan Bor, Burada çok sayıda çocuk tedavi görüyor. Büyük kısmı iyileşiyor ama bir kısmı da alacaklı gidiyor. Biz insanlık olarak onlara borcumuzu ödemeye çalışıyoruz dedi.
    
     -Nurseda hastane karnesini şiirlerle karşılıyor-
    
     İlköğretim 3. sınıf öğrencisi Nursedanın annesi Hamide Kuran da kızına bu yıl lösemi teşhisi konduğunu ve yeni eğitim öğretim yılına Behçet Uz Çocuk Hastanesinde başladığını söyledi.
     Kızının hastalığı nedeniyle çok üzüldüklerini, ancak hastanede bir sınıf olduğunu öğrendiklerinde üzüntünün yerini umudun aldığını anlatan anne Kuran, Kızım karne sevincini hastanede yaşadı. Gelecek dönem evimizde olmak istiyoruz. Burası bir anı olarak kalsın istiyoruz. Her şeye rağmen o öğretmenleriyle mutlu oluyor, biz de onun mutluluğunu paylaşıyoruz dedi.
    
     -Hastane sınıfı güzel ama evlerini özlüyorlar-
    
     Nurseda Kuran da hasta olan arkadaşlarının durumu için çok üzüldüğünü anlattı.
     Eski okuldaki sınıfını, arkadaşlarını çok özlediğini ve en kısa sürede evine dönmek istediğini de dile getiren Nurseda Kuran, okuldaki sınıfı ve karne sevincini paylaşmak için şiir yazdığını da dile ifade etti.
     Behçet Uz Çocuk Hastanesinin onkoloji bölümünde tedavi olan 13 yaşındaki Rabia Erdoğan ise hastaneyi branş öğretmeni gelmediği için karne alamadığını söyledi.
     Hastalığını yenmek ve moda tasarımcısı olmak istediğini belirten Rabia Erdoğan, İlköğretimdeki arkadaşlarımız karnelerine kavuştu ama ben eğitim alamadım. Yetkililerden buraya da branş öğretmeni göndermelerini istiyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Kansere inat karne sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER