Kadirlide 15. Uluslararası Çukurova Aşıklar

Kadirlide 15. Uluslararası Çukurova Aşıklar Bayramı ve Aşık Feymani Şenlikleri


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Folklor Araştırma Derneği, Kadirli Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 15. Uluslararası Çukurova Aşıklar Bayramı ve Aşık Feymani Şenlikleri yapıldı.
     Kadirlide, Şehit Mustafa Yağız Mahallesindeki Belediye Kültür ve Taziye Evinde yapılan şenliklerde bir araya gelen 15 aşık ve halk ozanı, son günlerdeki terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler anısına programı içeriğini Şehitleri anma ve terörü kınama gecesi olarak sundu.
     Kadirlilerin yoğun ilgi gösterdiği şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.
     Osmaniye Folklor Araştırma Derneği Başkanı (OFAD) Abdullah Gizlice yaptığı açılış konuşmasında, bu yıl şenliklere Türkiye, Azerbaycan ve Kerkükten olmak üzere 15 halk ozanının katıldığını belirterek, gecenin şenlik olarak değil son günlerde artan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitleri anma programı olarak değiştirildiğini söyledi.
     Osmaniye Cumhuriyet Meydanında Karacaoğlan buluşması ile şenlik programının sona ereceğini hatırlatan Gizlice, Ülkemiz üzerinde son günlerde oynanan oyunlara karşı birlik ve beraberliğimizin korunmasına çaba gösterelim. Artan terör olaylarına karşı halk ozanları olarak bizim tek silahımız sazımızdır. Bin yıllık kardeşliğimizi kimsenin bozmaya hakkı yok. Kimseye verecek bir karşı toprağımız da yok. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. diye konuştu.
     Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte, sahneye çıkan 15 halk ozanı seslendirdiği şiir, ağıt ve türküleri ile teröre karşı olduklarını ileterek, şehitleri andı.
     Belediye Başkan Vekili Mahmut Tahta ise programa katılan halk ozanlarına teşekkür ederek, sağlık problemi nedeniyle geceye gelemeyen Belediye Başkanı Ömer Tarhanın mesajını iletti.
     Programa Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Akdoğan, Belediye Meclis üyeleri, Kadirli-Andırın Gelişim Platformu Başkanı Mustafa Demirci, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Gökçeli, MHP İlçe Başkanı Çağlar Balcılar, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadirlide 15. Uluslararası Çukurova Aşıklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER