İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan:

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan: Doğal güzelliklere zarar verecek faaliyetlere göz yummamız mümkün değil


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, doğal güzelliklere zarar verecek faaliyetlere göz yummayacaklarını bildirdi.
     Doğan, taş ocağının kurulması planlanan Şahinler köyü Muhtarı Cavit Akarsu, Gökçeören köyü Muhtarı Mehmet Ali Kaya ve Çayırköy Muhtarı Aşır Akbabayı ağırladı. Kurulması planlanan taş ocağı ile ilgili değerlendirmede bulunan Doğan, Kimse bizim rızamız olmadan o bölgeye taş ocağı kuramaz dedi.
     Daha önceden de Akmeşe bölgesine kil ocağı kurulmak istendiğini anımsatan Doğan, şunları kaydetti:
     Kararlı tutumumuz karşısında bundan vazgeçilmişti. Çevreye karşı duyarlılığımız ortadadır. Paşasuyu mevkisinde kurulması istenen taş ocağı konusunda da aynı kararlılıkta olacağız. Doğal güzelliklere zarar verecek faliyetlere göz yummamız mümkün değil. Biz, Paşasuyundaki doğal ve tarihi güzellikleri gün yüzüne çıkarmaya çalışırken taş ocağı olayını görmezden gelemeyiz. İzmit Belediyesi olarak kararımız bellidir. Ellerinde izin olsa da bunu engellemek için hukuki yollardan mücadelemizi yaparız. Bundan kimsenin endişesi olmasın.
     Muhtarlar da taç ocağı kurulacağını tesadüfen öğrendiklerini ve bin dönümlük alanın 240 dönümüne ruhsat verildiğini belirterek, taş ocağının kurulmasını istemediklerini bildirdiler.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER