Hastane müdürünün darbedildiği iddiası

Hastane müdürünün darbedildiği iddiası -Giresunda silahla yaralanarak acil servise kaldırılan kişinin yakınlarını uyaran hastane müdürünün darbedildiği öne sürüldü


GİRESUN (A.A) - Giresunda silahla yaralanarak acil servise kaldırılan kişinin yakınlarını uyaran hastane müdürünün darbedildiği öne sürüldü.
     Silahla yaralanarak Espiye Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan Mahir Kya müdahale eden hastane müdürü ve acil tıp teknisyeni Kazım Yüksel, Mahir Knın yakınları Murat D. ve Hakan Gyi, acil serviste davranışlarına dikkat etmeleri konusunda uyardı. Bunun üzerine Murat Dnin, boğazını sıkarak Yükseli darbettiği, daha sonra hastanenin camlarını kırdığı öne sürüldü.
     Güvenlik güçlerince gözaltına alınan Murat D. ile Hakan G, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    
     -Sağlık-Senden kask ve baretli protesto-
    
     Sağlık-Sen Giresun Şubesi üyeleri ise yaşanan olayı Espiye Devlet Hastanesi önünde kask ve baret takarak protesto etti.
     Şube başkanı Kerim Süral, burada yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yapılan menfur ve kabul edilemez saldırıyı kınadıklarını belirtti.
     Sağlık çalışanlarına karşı girişilen şiddetin artarak devam etmesi göz önünde tutulduğunda, olayın ciddi bir sorun haline geldiğinin görüldüğünü savunan Süral, Bir vurulma hadisesiyle yaralıya müdahale eden Yüksel, atel yapmaya çalışmıştır. Nöbetçi olmadığı halde yaralıyı tedavi etmek isteyip yakınları tarafından saldırıya uğramıştır. Bu durumu şiddetle kınıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hastane müdürünün darbedildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER