Güney Afrikada polisin maden işçilerini öldürmesi

Güney Afrikada polisin maden işçilerini öldürmesi -GMİS Genel Başkanı Alabaş: -Tüm baskı ve saldırılara rağmen Güney Afrikalı madenciler grev ve eylemlerini kararlılıkla sürdürmektedirler


ZONGULDAK (A.A) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, tüm baskı ve saldırılara rağmen Güney Afrikalı madencilerin, grev ve eylemlerinin kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.
     Alabaş, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın en zengin maden yataklarına sahip olan Güney Afrikada bir platin madeninde, grevci maden işçilerinin üzerine polis tarafından ateş açılması sonucu 34 madencinin hayatını kaybettiğini, 78 madencinin de yaralandığını anımsattı.
     Madencilerin, çocuklarımızın okula gönderecek paramız yok diyerek haklarını alabilmek için başlattıkları grevin polisin müdahalesi sonucu katliama dönüştüğünü ifade eden Alabaş, şunları kaydetti:
     Grev yapan madencilere polisin açtığı ateşte 34 madenci hayatını kaybetmesi dünya emekçi sınıfına yönelik politik saldırıların boyutlarının ne düzeye geldiğini göstermektedir. Tüm baskı ve saldırılara rağmen Güney Afrikalı madenciler grev ve eylemlerini kararlılıkla sürdürmektedirler. Madencilere yönelik saldırıyı kınıyor, grev ve eylemlerini destekliyoruz.
     Johannesburgun kuzeybatısındaki Marikana platin madeninde grev yapan madencilere polisin 16 Ağustos Perşembe günü açtığı ateşte 34 madenci hayatını kaybetmiş, 78 madenci yaralanmış, yaklaşık 250 kişi gözaltına alınmıştı.
     Daha öncesinde çıkan çatışmalarda ise 2si polis 10 kişi ölmüştü.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Güney Afrikada polisin maden işçilerini öldürmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER