Görme engelli hastalar için yürüme kulvarı

Görme engelli hastalar için yürüme kulvarı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Devlet Hastanesinde görme engelliler için yürüme kulvarı hayata geçirildi.
     Başhekim Mehmet Tiryaki, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması için kamu kurum ve kuruluşlarının kullandıkları binalar, kamuya açık alanlar ve toplu taşıma araçlarının özürlülerin kullanımına uygun duruma getirilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.
     Merkezine insanı alan sağlık sisteminin 2003 yılında Sağlık Bakanlığınca yürürlüğe konulduğunu ifade eden Tiryaki, Bu bağlamda hastalarımızın sağlık hizmetlerine kolay ulaşması için birçok çalışma yapıldı. Bu çalışmalardan biri de hastanemize görme engelli hastalarımız için hayata geçirdiğimiz yürüme kulvarıdır dedi.
     Yürüme kulvarının sarı renkli, 40*40 ebadında, noktalı ve düz çizgilerden oluşan bir kulvar şeklinde dizayn edildiğini anlatan Tiryaki, şunları söyledi:
     Noktalı olan kulvar, vatandaşımıza burada bir uyarı ikazı ifade ediyor. Hastane giriş kapısından itibaren düz şeritli bir panel mevcut olup, devam et anlamına geliyor. Hastamız noktalı alanlara geldiğinde sağa veya sola sapacağını anlıyor. Görme özürlü hastamız ilk noktalı bölümde Hasta Kabul Müracaat bölümüne geldiğini anlıyor. Oradaki yetkili arkadaşımız karşılayarak bir çok yönlendirmeleri bizzat yapmaktadır. Bu kulvar yardımıyla hastanemizde görme engelli vatandaşımız, lavabo, vezne, poliklinik hizmetlerine hostes arkadaşımız yardımıyla da rahatlıkla ulaşabilmektedir.
     (FMÖ-AK)
<< Önceki Haber Görme engelli hastalar için yürüme kulvarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER