Gölün buzları çözülünce av sezonu başladı

Gölün buzları çözülünce av sezonu başladı -Kış mevsiminde hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Vanın Çaldıran ilçesinde yüzeyi buz tutan Kaz Gölü, havaların ısınması ve buzların erimesiyle balıkçıların uğrak yer


VAN (A.A) - Vanın Çaldıran ilçesinde bulunan ve kış mevsiminde yüzeyi buzla kaplanan Kaz Gölünde, havaların ısınmasıyla av sezonu başladı.
     Kış mevsiminde hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Çaldıran ilçesinde, ilkbaharın gelişi ve havaların ısınması en fazla balıkçıları sevindirdi.
     İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Kaz Gölünde, kışın yüzeyinde oluşan buzlanma nedeniyle avcılık yapamayan balıkçılar, havaların ısınması ve buzların erimesiyle av sezonunu başlattı.
     Özellikle yaz mevsiminde gölden avladıkları balıkları satarak geçimlerini sağlayan vatandaşlar, halen bölgede bulunan kar nedeniyle araçların gidemediği göle, bir kilometrelik yürüyüşün ardından ulaşıyor.
     Kendi imkanlarıyla yaptıkları sallarla göle açılan balıkçılar, hava sıcaklığının sıfırın altında seyrettiği bölgede ağlarını gölün derinliklerine bırakıyor.
     Bir gün sonra gölden ağları çeken balıkçılar, tuttukları balıkları bidonlara doldurarak evlerinin yolunu tutuyor.
     Balıkçılardan Yaşar Beyaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağları toplamak için kendi imkanlarıyla yaptığı sal ile göle açıldığını belirterek, avladıkları balıklarla hem evinin ihtiyacını karşıladığını hem de ailesinin geçimini sağladığını söyledi.
     Göldeki buz tabakasının çözülmesine rağmen bölgede soğuk havanın halen etkisini sürdürdüğünü anlatan Beyaz, Hava ne kadar soğuk olsa da burada avlanmaya mecburuz. İşimizi, tehlikeli ve zor olmasına rağmen zevkle yapıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Seracettin Seçkin / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Gölün buzları çözülünce av sezonu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER