Finikede kent ormanı çalışmalarına başlandı

Finikede kent ormanı çalışmalarına başlandı -Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu: -Kent ormanı sadece Finikenin değil, bölgenin nefes alabildiği ender yerlerden olacak


ANTALYA (A.A) - Finike Belediyesince yapım çalışmalarına başlanılan kent ormanının 2013 yılı sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiği bildirildi.
     Finike Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesinde yapılması planlanan 216 bin metrekare alan içindeki kent ormanında, belediye ekipleri ilk olarak yol açma çalışmalarıyla başladı.
     Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, coğrafi yerleşim alanıyla birçok insanın hayran kaldığı Finikede yapılmasını planladıkları kent ormanıyla ilçenin güzellik ve yaşanılabilirliğine katkı sağlayacaklarını söyledi.
     Kent ormanıyla ilgili uzun süren bir hazırlık ve projelendirme çalışması yürüttüklerini ifade eden Dülgeroğlu, kent ormanının kullanım alanlarıyla insanların ihtiyaçlarına en güzel şekilde cevap vermesi için planladıklarını kaydetti.
     Dülgeroğlu, şöyle konuştu:
     Uzun süredir planladığımız ve yapım çalışmalarına yollarla başladığımız Finike Kent Ormanı, sadece Finikenin değil, bölgenin nefes alabildiği ender yerlerden olacak. Kent ormanı içinde spor alanları, kır lokantası, kafeterya, seyir terasları, amfi tiyatro ve çocuk oyun parkları bulunacak. İnşallah en kısa sürede tamamlamayı hedeflediğimiz kent ormanı hizmete girdiğinde insanlarımız eşleriyle, çocuklarıyla rahatça gezip eğlenebilecekleri bir alan olur.
     Kent ormanını belediye imkanlarıyla yapacaklarını hatırlatan Dülgeroğlu, yaklaşık 1 milyon 700 bin liraya mal olacak projenin, bütçenin el vermesi halinde 2013 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Finikede kent ormanı çalışmalarına başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER