Fatih Projesi

Fatih Projesi -Proje kapsamında Tarsusta 164 öğrenciye tablet bilgisayar verildi


MERSİN (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığının Fatih projesi kapsamında, Tarsusta 164 öğrenciye tablet bilgisayar verildi.
     Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, proje kapsamında Tarsusta pilot okul olan Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesinde, 164 tablet bilgisayarın öğrencilere teslim edildiğini söyledi.
     Gelecek 4-5 yıl içinde akıllı tahta diye adlandırdırılan etkileşimli sisteme geçileceğini anlatan Demir, geçen yıl aynı okulda 130 öğrenciye tablet bilgisayar dağıttıklarını ve Tarsusta bugün itibariyle 13 lisede 340 adet etkileşimli akıllı tahta sistemi kurulduğunu kaydetti.
     Demir, bu okullarda alt yapı ağ çalışmalarının kurulma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Etkileşimli tahtalarda öğretmenlerin kendi potansiyellerini, öğretme yöntemlerini uygulama şansını kaybetmiyor. Etkileşimli tahtalar anlatımı kolaylaştıran, görsel hale getiren bazı deneyleri de üzerinde yapma imkanı veriyor. Dolayısıyla öğretmenin öğretme kabiliyetine katkı sağlayacak bir içerik taşıyor diye konuştu.
     Ders kitapları yerine bu projeyle artık tablet bilgisayar kullanıldığını anlatan Demir, Siz sevgili öğrencilerimizden daha çok çalışmanızı ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanmanızı bekliyoruz. Gelecekte bu güzel ülkeyi yönetecek olan sizlersiniz ve en iyi bilgi donanımıyla geleceğe hazırlanmanızı arzu ediyoruz. Devletimiz sizler için her türlü özveriyi gösteriyor. Sizin ise yapacağınız bir şey var, oda sıkı bir şekilde ders çalışmaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER