Elazığspor ile Sanica Boru arasında isim

Elazığspor ile Sanica Boru arasında isim hakkı sözleşmesi imzalandı -Sanica Grup, kulübün isminin Sanica Boru Elazığspor olmasını öngören 1 yıllık sözleşme kapsamında Elazığspora 3 milyon lira artı KDV ödeyecek -Kulüp başkanı Öz


ELAZIĞ (A.A) - Spor Toto Süper Ligin yeni ekiplerinden Elazığspor ile Sanica Boru arasında isim hakkı sözleşmesi imzalandı.
     Elazığspor Tesislerinde düzenlenen törende, kulüp başkanı Selçuk Öztürk ve Sanica Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu, kulübün isminin Sanica Boru Elazığspor olmasını öngören 1 yıllık sözleşmeye imza attı.
     Öztürk, törende yaptığı konuşmada, bir süredir Elazığsporun isim hakkıyla ilgili görüşmeler yaptıklarını, bazı teklifler aldıklarını anımsatarak, en ideal teklifi veren Sanica Grup ile anlaştıklarını söyledi.
     Anlaştıkları grubun çok büyük bir aile olduğunu, Türkiyede belli bir noktaya ulaştığını, Elazığda da çok güzel yatırımları olduğunu ifade eden Öztürk, Bir Elazığlı olarak benim gözümde fahri Elazığlılar. Elazığspora da büyük bir destek verdiler. Bugün itibariyle yatırımları daha bitmemiş. Üretim boyutunda değiller ama buna rağmen kendi reklam bütçelerinden ciddi bir payı Elazığsporumuza ayırdılar. Sağ olsunlar var olsunlar. İnşallah bundan sonra da uzun yıllar desteklerini Elazıspordan esirgemeyecekler. Camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun diye konuştu.
     Nesimi Fatinoğlu ise Sanica ailesi olarak Elazığda olmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, İlk defa geldiğimiz bir şehirde gerek Elazığı gerekse insanını çok sevdik ve o günde yatırım kararı aldık. O karar, bugün Elazığ ile bütünleşen yeni bir sayfayı bizim açımızdan açıyor. Elazığspor ile bir isim beraberliğine gidiyoruz. Bu da bizi çok heyecanlandırıyor. İnşallah takımız da bu sene iyi yerlere gelecektir. Elazığspor ile beraber olmak bizi mutlu etmekte dedi.
     Fatinoğlu, isim beraberliğinin hayırlı olmasını diledi. Sanica Grup, isim hakkı karşılığında Elazığspora 3 milyon lira artı KDV ödeyecek.
    
     -Başkan Öztürk soruları yanıtladı-
    
     Kulüp başkanı Selçuk Öztürk, imza töreninin ardından basın mensuplarını sorularını yanıtladı. Hollanda kampının ardından yöneticilerden ve teknik heyetten aldıkları raporlar doğrultusunda takımın iyi olduğunu belirten Öztürk, hazırlık maçlarında alınan sonuçların kamuoyunu yanıltmamasını istedi.
     Hazırlık maçlarındaki sonuçların sembolik olduğunu ifade eden Öztürk, Tüm oyuncularımız görme imkanı bulduk. En son rapor doğrultusunda da tahmin ediyorum 4 veya 5 oyuncumuzla yollarımızı ayıracağız dedi.
     Transferde Mısırlı oyuncu Amr Zakinin isminin öne çıktığının belirtilmesi üzerine Öztürk, bir terslik olmazsa pazartesi günü iki kişilik bir heyetin Mısıra gidip görüşme yapacağını belirterek, Amr Zakiyi kadrolarına katmak için mücadele edeceklerini söyledi.
     Kulübün pazartesi günü yapılacak kongresine de değinen Öztürk, Elazığsporu şirketleştireceğiz. Bu kongrede, Elazığsporu delege derdinden kurtaracağım. Bunun başka çözümü yok. Bu benim işim. Seçilmeden önce de söylemiştim, şirketleşeceğiz diye konuştu.
    
     -İsim hakkı tartışmaları
    
     Elazığspor niye isim hakkını verdi- gibi yorumların yapıldığını belirten Öztürk, şunları kaydetti:
     Bir söz var. Hem kel hem fodul. Hem Elazığspor aç. Doğru mu- Biz geldik kurtardık. Şimdi diyorlar ki Vay anam Elazığsporun ismi niye veriliyor- Elazığsporun ismi değil, itibarı kalmamıştı ki maalesef. Elazığspor yıllarca, bundan 2-2,5 sene önce itibarını kaybetmişti. Allaha çok şükür geldik itibarını kazandırdık. Bugün de itibarını devam ettiriyoruz. Biz bu rakamlara, şartlara Elazığsporun ismini verirken, birileri Elazığsporun ismi niye bozuluyor- diyor. Kardeşim o zaman para ver. Para vermiyorsan boş konuşma. O zaman boş konuşmayacaksın. Bizim yaptığımız icraatlara da saygı duyacaksın. Doğru mu- Bir hareketimizle Elazığspora 3 milyon lira kaynak oluşturduk. Bu 4 tane oyuncumuzun parasını biz Sanica Borudan aldık. Gücün yetiyorsa ya yardım edeceksin ya da konuşmayacaksın.
     Öztürk, ayrıca forma reklamı için Kolin İnşaat ile 2 milyon 200 bin lira artı KDVye anlaştıklarını bildirdi.
    
     -Elazığ Atatürk Stadındaki çalışmalar-
    
     Öztürk, Elazığ Atatürk Stadındaki çalışmalarla ilgili soru üzerine, Bu gidişatla Kasımpaşa maçını da biz dışarıda oynarız. Başkanıyla görüştüm. İlk maçı sizde oynayalım. İkinci yarı da biz burada oynarız dedik. Takım ve bir kısım yöneticileri yurt dışındaymış. Hafta içinde yöneticiler ve teknik heyetle görüşüp imkan da varsa bize bu iyiliği yapacaklar. İnşallah da yaparlar dedi.
     Ligin ilk haftasındaki Fenerbahçe maçının yüzde 90 ihtimalle İzmirde oynanacağını belirten Öztürk, maçın yakın illerde oynanmasına dair yorumlar yapıldığını ifade ederek, Biraz rantabl düşünmek lazım. Şu at gözlüğünü bu memlekette biraz bazı insanlar çıkarsın gözünden. Böyle takıyorlar dümdüz Elazığ. O ki dışarda oynuyorsam biraz cebimize Fenerbahçelilerin parasını doldurup Elazığa gelelim. Niye bunu düşünmüyorlar- 2-3 milyon lira hasılat bekliyoruz. Az para mı- Elazığda da ful oynasam toplayamam o parayı diye konuştu.
     Kulübe gelen icralara da değinen Öztürk, son olarak bilançolarda hiç bulunmayan bir teminat senedi karşılığı 513 bin liralık bir icranın daha çıktığını, federasyondan gelecek parayı kurtarmak için acil olarak 70 bin lira harcı yatırdıklarını ancak parayı da alamadıklarını aktardı.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığspor ile Sanica Boru arasında isim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER