Elazığspor 8 sezon aradan sonra Süper

Elazığspor 8 sezon aradan sonra Süper Ligde...


ELAZIĞ (A.A) - TFF 1. Ligin 33. haftasında, sahasında Bucasporu 2-1 yenen Elazığspor, 8 sezon aradan sonra Spor Toto Süper Lige yükseldi.
     Bucaspor galibiyetle puanını 61e yükselten Elazığspor, bitime 1 hafta kala Spor Toto Süper Lige çıkmayı garantiledi. Maçın bitiş düdüğünün ardından büyük sevinç yaşayan Elazığsporlu taraftarlar, futbolcular ve teknik heyet, elde ettikleri başarıyı doyasıya kutladı. Elazığsporlu taraftarlar, takımlarının Süper Lige çıkmasını, Elazığ Atatürk Stadında ve kentin caddelerinde coşkuyla kutluyor.
    
     -Elazığspor 8 sezon aradan sonra Süper Ligde-
    
     Geçen sezon TFF 1. Lige çıkan Elazığspor, bu sezon da bu başarılı grafiğini sürdürdü.
     Sezona teknik direktör Osman Özköylü yönetiminde başlayan, daha sonra yoluna Hüsnü Özkara ile devam eden, son olarak da Bülent Uyguna emanet edilen Elazığspor, TFF 1. Ligdeki başarılı performansıyla güçlü rakiplerinin arasından sıyrılarak Süper Lig biletini alan ilk takım oldu.
     En son 2003-2004 sezonunda Süper Ligde mücadele eden Elazığspor, 8 sezon aradan sonra Süper Lige yükselmeyi başardı. 2001-2002 sezonunda şampiyon olarak Süper Lige yükselen Elazığspor, 2 sezon mücadele ettiği Süper Lige 2003-2004 sezonu sonunda veda etmişti.
    
     -Uygun kariyerine önemli bir başarı daha ekledi-
    
     Süper Ligde Sivassporda görev yaptığı dönemlerde önemli başarılara imza atan teknik direktör Bülent Uygun, Elazığsporu da Süper Lige taşıyarak kariyerine önemli bir başarıyı daha ekledi.
     Bülent Uygun yönetimindeki Sivasspor, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında Süper Ligde şampiyonluğu kıl payı kaçırmıştı. Uygunun ekibi, Süper Ligdeki başarılarının ardından Türkiyeyi Avrupa kupalarında temsil etmişti.
     Elazığspor, TFF 1. Ligin son haftasında Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.
     (EKİP-AHM-MTE)
<< Önceki Haber Elazığspor 8 sezon aradan sonra Süper Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER