Edirnedeki okullarda süt dağıtımına başlandı

Edirnedeki okullarda süt dağıtımına başlandı (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirnedeki okullarda süt dağıtımına başlandı.
     Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü Okul Sütü Programı Edirnede İnönü İlkokulunda başladı.
     Süt dağıtımına katılan Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Türkiyedeki süt tüketiminin, Avrupa ülkelerinden düşük olduğunu belirterek, öğrencilere bol bol süt içmeleri tavsiyesinde bulundu.
     Özkan, geçen yıl daha fazla öğrenciye süt dağıtıldığını ifade ederek, Geçen yıl okul öncesi ve 5. sınıf öğrencileri de programa dahildi. Bu sene o öğrenciler çıktığı için süt dağıttığımız öğrenci sayısı 28 binden 22 bine indi. Geçen sene 167 okula dağıtmıştık, bu sene 151 okula dağıtacağız. Başbakanımıza, ilgili bakanlıklara ve emeği geçen milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum diye konuştu.
     İnönü İlkokulu 4-A sınıfı öğrencilerine süt dağıtan Özkan, dağıtım törenine katılan basın mensuplarına da süt ikram etti.
    
     -Öğrenciler uygulamadan memnun-
    
     Okul Sütü Programı kapsamında dağıtılan sütleri içen öğrencilerden Adem Emir, sütü çok sevdiğini, her zaman içtiğini söyledi.
     Öğrencilerden Serhat Kızmaz da okul sütünün her zaman dağıtılmasını istediğini belirtti.
     Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Okul Sütü Programı kapsamında, Edirnede 151 okulda 22 bin 146 öğrenciye, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 200 mililitre ambalajlı süt dağıtımı yapılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Edirnedeki okullarda süt dağıtımına başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER