Dünya şampiyonu oldu, köyüne döndü

Dünya şampiyonu oldu, köyüne döndü -Azerbaycandaki Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonasında altın madalya alan Emre Selahattin Muyan, Aydında çiftçilik yapan ailesinin yanına dönerek, tarla ve bahçe işlerinde çalışmaya başladı -Baba S


AYDIN (A.A) - Gökmen Şireci - Azerbaycanda hafta sonu düzenlenen Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonasında grekoromen stilde 100 kiloda dünya şampiyonu olan Emre Selahattin Muyan, Aydının Umurlu beldesinde çiftçilikle geçinen ailesinin yanına dönerek tarla ve bahçe işlerinde babasına yardım etmeye başladı.
     Muyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbulda eğitim ve spor hayatını sürdürdüğünü, yaz tatillerinde ise çiftçilikle uğraşan ailesinin yanına gelerek yardım ettiğini söyledi.
     Kardeşleri İlker, İsmail ve Behice ile birlikte ailesine destek olmaya çalışan Muyan, İstanbul Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi 4. sınıfta okuyorum. Aynı zamanda Kasımpaşa Spor Kulübünde spor hayatımı devam ettiriyorum. Çiftçilikle geçinen aileme tatillerde yardım ediyorum dedi.
     Güreşe 10 yaşında başladığını ve dünya şampiyonu olma hayali ile yaşadığını ifade eden Muyan, Sürekli büyüklerimizi izliyorduk, şampiyon olduğunu görüyorduk. Bir gün biz de şampiyon olmayı çok istiyorduk. Bu seneye nasip oldu. Azerbaycan Baküde şampiyon oldum. Tek istediğim tüm dünyaya İstiklal Marşını dinlettirmekti ve bu isteğim oldu dedi.
    
     -Baba Selahattin Muyan-
    
     Oğlunun dünya şampiyonluğunu elde ettiği maçla ilgili bilginin tarlada çalışırken kendisine ulaştığını belirten baba Selahattin Muyan da bunu duyunca traktörle eve gittiğini belirterek, Oğlum Azerbaycanda güreşirken, ben arazide çalışıyordum. Oğlumun şampiyonluk maçına çıkacağını arazideyken öğrendim, traktörle son sürat eve gittim. Yolda arkadaşlar, Niye bu hızla gidiyor diye merak etmişler. Maça yetişmekten başka bir şey düşünmedim dedi.
     Oğlunun başarısı ile gurur duyduklarını ifade eden Muyan, tarlada çalışırken çocuklarının desteğine ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, Tatile geldiklerinde onların desteğini alıyorum. Para kazanıp çocuklarıma destek olabilmem için yardımlarını almak zorundayım dedi.
     Anne Nafize Muyan ise oğlunun dünya şampiyonu olması sonrasında gözyaşları içerisinde kendinden geçtiğini kaydederek o an yaşadıklarını, şöyle anlattı:
     Gözümün önünde oldu her şey. Sanki onun yanındaydım. Çok gurur verici bir şey. O bayrakla orada koşması, takla atması, çok güzel bir şey. Sesimi duyurabildiğim yere duyurdum, bağırabildiğim kadar bağırdım, sevinçten ağladım. Gurur duyuyorum evladımla. Allah evladı olanlara bunu göstersin.
    
     -Beldede büyük sevinç-
    
     Öte yandan dünya şampiyonu Emre Muyanın doğup büyüdüğü Aydının Umurlu beldesinde büyük sevinç hakim.
     Umurlu Belediyesinde çiçeklerle karşılanıp omuzlara alınan Muyana Cumhuriyet altına hediye eden Belediye Başkanı Rıza Posacı, Beldemizden böyle bir arkadaşımızın çıkması bizleri çok memnun etti. Bizim temennimiz başarısının devamlı olmasıdır diye konuştu.
     Emre Muyanın evinin bulunduğu Bayramyeri mahallesinde büyük sevinç yaşayan komşuları da genç sporcunun başarısını kutladı.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Suat Deniz / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Dünya şampiyonu oldu, köyüne döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER