DÜ Kalp PAH Polikliniği Sorumlusu Doç.

DÜ Kalp PAH Polikliniği Sorumlusu Doç. Dr. Arıtürk: Kanserin en tehlikeli türleri ile yarışan PAH hastalığı tedavi edilmediğinde ölümcül risk taşıyor


DİYARBAKIR (A.A) - Bölgenin tek PAH merkezi olan DÜ Kalp Hastanesi PAH Polikliniği Sorumlusu Doç. Dr. Zuhal Arıtürk, kanserin en tehlikeli türleri ile yarışan PAH hastalığının tedavi edilmediğinde ölümcül risk taşıdığını söyledi.
     Arıtürk, yaptığı açıklamada, Pulmoner arteryel hipertansiyon, Akciğer yüksek tansiyonunun (PAH) akciğer damarlarındaki tansiyonun yükselmesi olduğunu ifade ederek, hastalığın nedeninin henüz anlaşılamadığını, tedavisinin ise bulunmadığını belirtti.
     Bu kapsamda DÜ Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sıddık Ülgen ile organize ettikleri 3. Anadolu PAH Çalıştayına kardiyoloji, çocuk kardiyolojisi, dahiliye, dermatoloji ve kalp cerrahisi dallarında 150 akademisyen ve konuşmacının katıldığını anımsatan Arıtürk, Kanserin en tehlikeli türleri ile yarışan PAH hastalığı tedavi edilmediğinde ölümcül risk taşıyor. Ancak erken teşhis ve doğru tedavi ile hastalar normal hayatlarını sürdürebiliyor. Günlük hayatımızda nefes darlığı, halsizlik ve çarpıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan bu hastalık ileri safhalarda sağ kalp yetmezliği ve ölümle sonuçlanabiliyor. Bu nedenle bu tür şikayetleri olan hastalar kalp hastanemizin kardiyoloji polikliniklerine başvurabilir dedi.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber DÜ Kalp PAH Polikliniği Sorumlusu Doç. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER