Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 105, Ağrıda 18 köy yolu ulaşıma kapandı -Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 8 dereceyle Karsta ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 105, Ağrıda 18 olmak üzere 123 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.
     Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 105, Ağrıda 18 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
     Bu arada, kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrıda 50, Erzurumda 35, Ardahanda 22 ve Karsta 17 santimetre. Palandöken Kayak Merkezinde ise kar kalınlığının 110 santimetre olduğu belirtildi.
     Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
     Öte yandan, bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Karsta 8, Ardahanda 7, Erzurumda 6, Ağrıda 3 ve Erzincanda 2 derece olarak ölçüldü. Iğdırda ise sıcaklık sıfır derece olarak kaydedildi.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Karsta 1, Erzurum, Ağrı ve Ardahanda 2, Erzincanda 7 ve Iğdırda 13 derece olması tahmin ediliyor.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER