Din görevlileri, kronik hepatit konusunda bilgilendirildi

Din görevlileri, kronik hepatit konusunda bilgilendirildi


SİİRT (A.A) - Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal Çelenin Siirtte görev yapan din görevlilerini kronik hepatit konusunda bilgilendirdiği bildirildi.
     Müftülükten yapılan açıklamaya göre,, Güneydoğu Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneğinin eğitim faaliyeti kapsamında Siirt Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi alt katında gerçekleştirilen toplantıda, din görevlilerine hepatit hastalığı hakkında bilgi verildi.
     Doç. Dr. Mustafa Kemal Çelen burada yaptığı konuşmada, hastalığın tedavisi için bazı vatandaşların yanlış ve farklı yöntemler uyguladığını belirterek, bunun çok tehlikeli olduğunu söyledi.
     Her hepatitin kendine göre tehlikeli yanlarının olduğunu dile getiren Dr. Çelen, Hastalığın şiddetine ve kalıcı olma özelliğine göre tehlike boyutu değişebilir. B ve C hepatitleri ise kronikleşen hepatitler olduklarından ilerleyen yaşlarda siroza yol açma riski taşıdıklarından halk arasında daha fazla korkulan hastalıklardır dedi.
     Toplantıya Siirt Müftüsü Faruk Arvas, din görevlileri ve Kuran kursu öğreticileri de katıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Din görevlileri, kronik hepatit konusunda bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER