Çukurova GİAD, AKUT Başkanı Mahrukiyi konuk

Çukurova GİAD, AKUT Başkanı Mahrukiyi konuk etti


ADANA (A.A) - Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), kişisel gelişim toplantılar serisi olarak düzenlediği Gelişim Atölyesi kapsamında Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahrukiyi konuk etti.
     Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Seyhan Otelde düzenlenen etkinlikte, Gelişim Atölyesinin her yeni doğan günün beraberinde getirdiği yenilikler neticesinde hayatı doğrudan ve dolaylı etkileyen değişim ve gelişimlere daha hazırlıklı olabilmeyi sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.
     Sakarya, 8 toplantıdan oluşan toplantılar serisi kapsamında Ahmet Şerif İzgören, Acar Baltaş gibi kişisel gelişim konusunda uzman isimlerle de bir araya gelineceğini belirterek, şunları kaydetti:
     Evereste tırmanabilmek cesaret ister, güç ister, anlık değişimlere hazır olmayı ister. Kararlılık, hedef odaklılık, motivasyon, tecrübe, bilgi, azim, kendine güven, ekibine ve ekipmanına güven ister. Günümüzün ticari koşulları içerisinde hayatta kalmak, başarılı olmak isteyen her işadamı, her girişimci Evereste tırmanacakmış gibi bu saydıklarıma sahip olmalı ve bu yetilerini geliştirmelidir.
     Nasuh Mahruki ise 1998deki depremde de görev yaptığı Adanaya nezih bir toplantı ile gelmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.
     Dağcılığa başlama hikayesini anlatarak konuşmasına başlayan, Kendi Everestinize Tırmanın adlı son kitabını da özetleyen Mahruki, başarının ve mutluluğun yol haritasını anlattı.
     Bu kitabının klasik kişisel gelişim kitaplarından farklı yapısı bulunduğunu bildiren Mahruki, şunları söyledi:
     Herkes Evereste tırmanamayabilir, ama herkesin tırmanabileceği bir Everesti vardır. Kendi Everestine tırmananlar, yükselir. Kendi Everestine tırmanan insanların çoğunlukta olduğu toplumlar da yükselirler. Hedefler motivasyonu getirir. Bunun yanında zaman ve kaynakları ekonomik kullanmak da başarının sırrıdır. Büyük düşünün. Büyük düşünmek güzeldir, ancak, büyük hedeflere ulaşmak için, zorlukların da üstesinden daha kolay gelmek amacıyla hedefi küçük parçalara da bölebilirsiniz. Cesaret güzeldir. Cesaret korkunun kontrol edilmesidir. Korkular kontrol edilmelidir. Fikirlerinizde de iddialı olmalısınız. Fikrinde iddialı olmak ve hesap edilebilir riski göze almak da başarılı insan ile başarısız insan arasındaki farkı gösteren farklı bir özelliktir. Fikrinizin doğru olduğuna inanıyorsanız, iddialı olacaksınız, hesap edilebilir riskleri de göze aldığınızda başarı elde edersiniz.
     Mahruki, hobilerin insanın yaşam kalitesini doğrudan yükselttiğini belirterek, Hobi kişinin karakterini, kişiliğini, yaratıcılığını, güçlü taraflarını, sosyallığı, kabiliyetleri ortaya çıkarır ifadeleri kullandı.
     Etkinliğe MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İş Kadınları Derneği Başkanı Elif Doğan Türkmen, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Genç İşadamları Derneği Başkanı Tamer Gülcan ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Çukurova GİAD, AKUT Başkanı Mahrukiyi konuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER