ÇÜ ile Uluslararası Kırgızistan

ÇÜ ile Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi arasında protokol imzalandı


ADANA (A.A) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi arasında kültür ve eğitim alanlarında protokol imzalandığı bildirildi.
     ÇÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Asylbek Aidaraliev ve Rektör Yardımcısı Taken Akylbekova, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibarı makamında ziyaret etti. Ziyarette iki üniversite arasında kültür ve eğitim alanlarında protokol imzalandı.
     İmza töreninde ÇÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas, Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Faruk Yıldırım da hazır bulundu.
     Ziyarette, özellikle öğrenci ve öğretim üyesi değişimi olmak üzere lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde karşılıklı olarak işbirliğinin yapılması, mevcut bilgi ve birikimlerinin paylaşımı konusunda mutabakata varıldı. Tıp, hukuk, mühendislik, iktisadi idari bilimler, iletişim ve eğitim fakülteleri olmak üzere birçok alanda işbirliğinin en kısa sürede başlatılmasının kararlaştırıldığı protokol töreninde, uluslararası projeler oluşturma konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.
     Toplantıda Uluslararası Kırgızistan Üniversitesinin üyesi olduğu Silk Road Universities, Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliğine (ESRUC) Çukurova Üniversitesinin de katılımı gündeme geldi.
     Toplantı sonunda Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Asylbek Aidaraliev, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibara, Kırgızların milli şapkası olan Kalpak hediye etti.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber ÇÜ ile Uluslararası Kırgızistan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER