Çözüm süreci

Çözüm süreci -ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca: Bu sorun çözüldüğünde, ülkemiz yeniden 75 milyonluk büyük bir potansiyelle her açıdan önemli ülke olma konumunu dolduracak ve gerçek liderliğe doğru yol alacaktır (F


DENİZLİ (A.A) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Bu sorun çözüldüğünde, ülkemiz yeniden 75 milyonluk büyük bir potansiyelle her açıdan önemli ülke olma konumunu dolduracak ve gerçek liderliğe doğru yol alacaktır dedi.
     ASKON Denizli Şubesinin olağanüstü genel kuruluna katılan Koca, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede umut ve heyecan dolu günlerin yaşandığını ifade etti.
     Ülke ekonomisinin küresel krize rağmen iyi durumda olduğunu ve dünya ülkeleri arasında parmakla gösterilir durumda bulunduğunu belirten Koca, Bundan daha önemlisi ve bizi asıl sevindiren durum, 30 yıldır ülkemizi, insanımızı her yönden çok ciddi anlamda sıkıntıdan sıkıntıya sürekleyen, gençlerimizin ölümüne, milletimizin kederlenmesine, ekonomimizin tahrip edilmesine sebep olan terör olayının biteceğine olan ümidi yeşerten gelişmelerdir şeklinde konuştu.
     Koca, birçok yönden bu sorunun çözüleceğine dair gelişmelere şahit olduklarını dile getirerek, sorunun çözümünü istemeyen odakların olabileceğini söyledi.
    
     -ASKON olarak çözümün yanındayız-
    
     Annelerin feryadının karşılık bulacağını ve bu sorunun kökten çözüleceğini ifade eden Koca, Bu süreçte ASKON olarak çözümün yanında olduğumuzu bu vesileyle ifade etmek isterim. Bu sorun çözüldüğünde ülkemiz yeniden 75 milyonluk büyük bir potansiyelle her açıdan önemli ülke olma konumunu dolduracak ve gerçek liderliğe doğru yol alacaktır diye konuştu.
     Koca, ekonominin pozitif ayrışma gösterdiğine dikkati çekerek, özellikle gelişmiş ülkelerin 2008 kriziyle girdiği bunalımdan hala çıkamadığını bildirdi.
     Hayata, siyasete ve ekonomiye yeni bir bakış getirmek zorunda olduklarını belirten Koca, şunları kaydetti:
     Artık katma değeri, nispeten düşük işlerden veya sektörlerden sağlayamayacağımız bir eşiğe geldik. Ülkemizin geldiği gelir seviyesi ve konjonktürel konumu, değişim yapmayı zorunlu kılmaktadır. Yeni büyüme modelleri üretmeye, yeni yönelişler ve yeni dış açılımlar oluşturmaya mecburuz. Halen gelişmelerin olumlu istikamette devam ettiğini görüyoruz. İsrailin özrü bir kıymet ifade ediyor. S&Pnin not yükseltmesi önemli. Sağalma durdukça bunlar olacaktır ama yetmez.
     Genel kurulda, iş adamı Hakkı Pekdemir, ASKONun Denizli Şube Başkanlığına seçildi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER