Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Hakyemez: -"Bölünmez bütünlük konusundaki asıl sorun bana kalırsa çözüm sürecinin başarıya ulaşamamasıdır" -"Tunceli Ovacık ile Karabük Ovacıkın bir empati yapması l


KARABÜK (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Bölünmez bütünlük konusundaki asıl sorun bana kalırsa çözüm sürecinin başarıya ulaşamamasıdır" dedi.
     Hakyemez, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubunun Büyük Kulüpte sivil toplum örgüt temsilcileri ve kanaat önderlerinin dinlemesinin ardından yaptığı kapanış konuşmasında, Türkiyede demokrasi ve insan hakları standardının geçmişe göre önemli bir ivme kazandığını söyledi.
     Geçmişte dillendirilemeyen, medeni şekilde dile getirilemeyen sorunları çok rahat şekilde konuşabildiklerine işaret eden Hakyemez, şunları kaydetti:
     "Terör sorunu için de bu geçerlidir. Artık Türkiyenin büyük düşünmesi, büyük oynaması lazım. Bölünmez bütünlük noktasında bu fevkalade gerekli bir adımdır. Türkiye büyük bir ülkedir, argüman olarak söylüyoruz. Söyleyenlerin pek çoğu belki buna inanmıyor ama konumuna, yaptıklarına ve son zamanlarda yaşanan gelişmelere baktığınız zaman bu görülüyor. Artık Türkiyede içeride demokratikleşme ve insan hakları açısından yaşanan gelişmelere baktığınızda bu yine gün gibi ortada. Bölünmez bütünlük konusundaki asıl sorun bana kalırsa çözüm sürecinin başarıya ulaşamamasıdır. Bunun bilinmesinde yarar var."
    
     -Empati kurmamız gerekir-
    
     Empati kurulmasının önemine değinen Hakyemez, "Bu empatiyi yalnızca Karadenizlilerin değil, doğu ve güney doğudaki insanların da yapması gerekiyor. Tunceli Ovacık ile Karabük Ovacıkın bir empati yapması lazım, o zaman pek çok algı değişmiş olacaktır. Bu, sorunun rahatlıkla konuşulabilmesi, çözüm sürecinin sağlıklı değerlendirilebilmesi için önemli bir ufuk açacaktır" diye konuştu.
     Süreci sabote etmek ve karalamak isteyenlerin "siz hiç yetim başı okşadınız mı-" gibi değerlendirmelerde bulunduklarına işaret eden Hakyemez, şöyle konuştu:
     "Vatan haini yakıştırmaları çok siyasi yakıştırmalar, belki onu geçiştirebiliriz ama bu bana dokunuyor. Hiçbir açıklama yapma ihtiyacı hissetmiyorum. Para mevzusu ise hiçbir şekilde bizim ve hükümetin akılının ucundan geçen bir şey değildir. Bu gönüllü bir iştir. Bunu vatan hizmeti, Türkiyeye yapabileceğimiz en önemli katkı olarak düşündüğümüz için buralardayız. Bizim için en önemli bahtiyarlık sürecin başarıyla sonuçlanması durumunda karşımıza çıkacak ama hiçbir zaman ne şimdi ne de gelecekte maddi beklenti içerisinde değiliz."
     Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Vedat Bilgin de Türk milliyetçisi olduğunu vurgulayarak, "Kardeşlik hukukunu tahrip eden terörün, antidemokratik yaklaşımların tasfiye edildiği bir sürece en başta benim katkı vermem gerekir. Geleceğin Büyük Türkiye idealine buradan gidilecektir. Kardeşlik kurulmadan bu ideale gitmek mümkün değildir. Çok ümitliyim. Bu sürece inanıyorum" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER