Ciğerci ustaları Cemil İpekçinin kapısını çalacak

Ciğerci ustaları Cemil İpekçinin kapısını çalacak -Edirne mutfağının en ünlü lezzetlerinden tava ciğerini dünyaya tanıtan tava ciğer ustaları, kıyafetlerini ünlü modacı Cemil İpekçinin tasarlamasını istiyor -Edirneyi Tanıtma ve Ta


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - Edirne mutfağının en ünlü lezzetlerinden tava ciğerini dünyaya tanıtan tava ciğer ustaları, ciğerci kıyafetlerinin ünlü modacı Cemil İpekçi imzasını taşımasını istiyor.
     Edirneyi Tanıtma ve Tava Ciğerini Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ünü dünyaya taşan yerel bir lezzetin ustalarını, dünyaca ünlü bir modacının giydirmesinin zamanının geldiğini söyledi.
     Türk Hava Yolları personeli, Şişli Belediyesi temizlik işçileri gibi pek çok güzel işe imza atan Cemil İpekçinin son yılların en popüler meslek gruplarından ciğerci ustalarına da jest yapması gerektiğine inandığını ifade eden Dinar, Çoktandır Cemil İpekçinin ciğerci ustalarına kıyafet tasarlaması hayalimiz, bir çok organizasyonda Cemil İpekçiyle bir araya geldik ancak bu konuyu kendisine açamamıştık. Ama artık zamanının geldiğini düşünüyoruz, neden dünyaca ünlü modacımız dünyaca ünlü ciğercilerimize kıyafet tasarlamasın- Bize böyle bir jest yaparsa onu kendisini Edirnenin fahri elçisi olarak kabul edeceğiz dedi.
     Modacı İpekçinin tatilde olması nedeniyle konuyu asistanı aracılığıyla ilettiklerini anlatan Dinar, tatilini tamamlamasının ardından kendisine ciğer ikramlı bir ziyaret gerçekleştireceklerini kaydetti.
     Ciğerci ustaları da dünyaca ünlü bir modacının tasarladığı kıyafeti üzerlerinde taşımanın kendilerine onur vereceğini belirttiler.
     Ciğerin ününü duyarak İstanbuldan Edirneye ciğer tatmaya gelenlerden Semiha Gökdağ da, böyle lezzetli bir mutfağın ustalarına da bir moda ustasının giydirmesinin gerektiğini ifade etti.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ciğerci ustaları Cemil İpekçinin kapısını çalacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER