CHP İl Başkanı Atila, Baro Başkanı

CHP İl Başkanı Atila, Baro Başkanı Şirvanlıyı ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atila, Baro Başkanı Murat Şirvanlıyı makamında ziyaret etti.
     Atila, ziyarette, baronun asli görevinin dışına çıkmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Nüfusu belli bir sayının altında bulunan ilçelerdeki adliyelerin en yakın ilçeye bağlanması konusunu da değerlendiren Atila, şunları söyledi:
     Felahiye her ne kadar Boğazlıyan ilçesine yakın olsa da ulaşım sorunu var. Felahiye-den Boğazlıyan-a toplu taşıma seferleri yok. Vatandaşlar özel araçlarıyla bu ilçeye gitmek zorunda kalacaklar. Özel aracı olmayan vatandaşlar ise, Boğazlıyan-a ilçeden direkt seferler olmadığı için önce Kayseri-ye gelecek ve buradan Boğazlıyan-a geçecek. Mesafe 3-4 katına çıkmış olacak.
     Sarız Adliyesinin kapatılma kararından vazgeçilmesini de olumlu bulduklarını söyleyen Atila, Umarım Felahiye ilçesindeki bu yanlış uygulamadan da biran önce dönülür dedi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanı Murat Şirvanlı da Felahiye-nin Kayseri içine bağlanması gerekirken Yozgat-ın Boğazlıyan ilçesine bağlanması sıkıntılar doğuracaktır dedi.
     Şirvanlı, bu durumun ilçedeki avukatların iş hacmini de etkileyeceğini dile getirerek, Burada önemli olan meslektaşlarımızın iş hacminin etkilenmesinden ziyade vatandaşların ulaşım sorunudur. Vatandaşların Boğazlıyan Adliyesine ulaşması başlı başına bir sorun olacaktır dedi.
     Şirvanlı, konuyla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Adalet Bakanlığı ve idari makamlara başvurduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Atila, Baro Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER