Çanakkaleye Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi

Çanakkaleye Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi -Belediye Başkanı Gökhan: -Tıbbi atık son derece önemli bir konu. Çünkü direkt insan sağlığını ilgilendiren, temas halinde derhal bir hastalığa hatta salgına sebep olabilecek atıklardır


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tıbbi atıkların son derece önemli bir konu olduğunu belirterek, Çünkü direkt olarak insan sağlığını ilgilendiren, temas halinde derhal bir hastalığa hatta salgına sebep olabilecek atıklardır dedi.
     Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetimi Birliği projesi kapsamında yaptırılan ve 1 milyon liraya mal olan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, törenle açıldı.
     Gökhan, törende yaptığı konuşmada, tıbbi atık konusunun atık maddeler içinde en önemlilerinden birisi olduğunu vurguladı.
     Diğer atıkların çöplerin içine karıştığında hemen etkisinin görülemeyeceğini belirten Gökhan, Evsel atıklar, süreç içinde, zararsız oldukları için göz ardı edilebilir. Tıbbi atık son derece önemli bir konu. Çünkü direkt olarak insan sağlığını ilgilendiren, temas halinde derhal bir hastalığa hatta salgına sebep olabilecek atıklardır dedi.
     Sağlıkla ilgili her aşamada bu konuya özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Gökhan, doktor muayenehanesinden, eczaneden, sağlık ocaklarından, hastanelerden alınan tıbbi atıkların mutlaka ayrı toplanması gerektiğine işaret etti.
     Ülgür Gökhan, şöyle konuştu:
     Çanakkale Belediyesi, 1997 yılından bu yana atıkları ayrı topluyor. Eski mevzuata göre, kireçli alanlarda eski çöp deponi alanlarında bunları bertaraf ediyorduk. Fakat yeni mevzuat, yeni anlayış bu atıkların sterilize edilmeden gömülmesini yasaklıyor. Biz de bütün ilçelerimiz ve bölgelerimizin tıbbi atıklarının sterilizasyonunu sağlayacak olan bu tesisi yap-işlet-devret modeliyle tamamladık ve hizmete açıyoruz. Tesisimiz 250 metrekarelik alanda hizmet verecektir.
     İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Namık Güver ise tesis sayesinde kentteki tüm tıbbi atıkların başka bir ile taşınmadan ve mevzuata uygun olarak sterilize şekilde bertaraf edileceğini bildirdi.
     Konuşmaların ardından törene katılanlar ve proje ortakları tarafından kurdele kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi.
     Törene, Avustralyanın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç McDonald, Çanakkale Katı Atık Yönetimi Birliği (ÇAKAB) Birlik Müdürü Aysun Kavcar, ilçe ve belde belediye başkanları ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Çanakkaleye Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER