Biyolojik Arıtma Tesisi, ikinci kademesinin geçici

Biyolojik Arıtma Tesisi, ikinci kademesinin geçici kabulü yapıldı


ANTALYA (A.A) - Kumluca Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine ek olarak yapılan ikinci kademe Mavikent, Beykonak grup atık su arıtma tesisinin geçici kabulü yapıldı.
     Yaklaşık bir yıl önce inşaatına başlanan ve geçen yıl aralık ayında testleri yapılan Kumluca Belediyesi Biyolojik Atık su Arıtma Tesisine ek Mavikent, Beykonak Grup Atıksu Arıtma Tesisinin ikinci kademesinin geçici kabulü gerçekleştirildi.
     Geçici kabulün yapılmasıyla ilgili tesislerde incelemelerde bulunan İller Bankası ve ilgili belediyelerin yetkilileri, ikinci kademede temiz su çıkışının sağlandığını, bir aylık tetkiklerde herhangi bir sorun yaşanmadığını bildirdiler.
     Geçici kabulü yapılan Kumluca Belediyesi Biyoloji Atıksu Arıtma Tesisi hakkında bilgi veren çevre mühendisi Tamer Aksu, ikinci kademeyle birlikte tesisin kapasitesinin 100 bin nüfusa hizmet edebilecek hale geldiğini söyledi.
     İkinci kademede iki adet çökertme havuzu, iki adet blower binası, bir adet geri devir ve fazla çamur terfi merkezi, çamur susuzlaştırma belt filtre makinesi ve bilgisayarlı kontrol merkezinin tamamen yenilendiğini anlatan Aksu, ikinci kademeyle birlikte birinci kademede de bazı yenileme çalışmaları yapıldığını belirtti.
     Aksu, şu bilgileri verdi:
     Kumluca Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma tesisimize ek olarak yapılan Mavikent, Beykonak Grup Atıksu Arıtma Tesisi, yer tesliminden sonra yaklaşık bir yıl içinde tamamlandı. Bir yıl süreyle geçici kabulle işletilecek ve ardından kesin kabul yapılacak. İkinci kademenin yapımıyla birlikte birinci kademdeki havalandırma havuzlarında da yüzeysel havalandırıcılar kaldırılarak dipten havalandırıcı sistem yapıldı. Böylece hem arıtma verimi arttırılmış oldu, hem de yüzde 30-40 enerji tasarrufu sağlandı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Biyolojik Arıtma Tesisi, ikinci kademesinin geçici Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER