Bisikletle farklı ülkeleri geziyorlar

Bisikletle farklı ülkeleri geziyorlar -Fransız öğretmen çift, iki çocukları ile yaptıkları bisikletle ülkeler turu kapsamında son durakları olan Türkiyeye ulaştı -Aile, tüm yolculukları boyunca toplam 10 bin kilometre yol kat etmeyi


ANTALYA (A.A) - Fransız öğretmen çift, iki çocukları ile yaptıkları bisikletle ülkeler turu kapsamında son durakları olan Türkiyeye ulaştı. Aile, tüm yolculukları boyunca toplam 10 bin kilometre yol kat etmeyi hedefliyor.
     Fransanın Belfort şehrindeki bir lisede beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Myriam Walter (36), eşi Arnaud Dulieu (36), çocukları Neomie Dulieu (4) ve Ronnane Dulieu (2) ile 10 Şubatta bisiklet yolculuğuna İtalyanın Cenova şehrinden gemi ile Fasa geçerek başladı.
     Bin 610 kilometre bisikletle yol alan aile, oradan gemi ile İspanyanın Barcelona şehrine gitti. Ardından gemi ile İtalyanın Sardunya Adası ve Napoliye, daha sonra 430 kilometre yol alarak Bari şehrine ulaştı. Bu mesafeyi 760 kilometre pedal çevirerek geçen aile, Rodos Adasından gemi ile Muğlanın Marmaris ilçesine geldi.
     Marmaristen başladıkları Türkiye turu kapsamında aile, 15 gün boyunca pedal çevirerek 500 kilometre yol aldı. Antalyanın Demre ilçesine ulaşan Fransız öğretmen çift ve iki çocuklarının ilginç Türkiye yolculuğu, ağustos ayı ortasında İzmirde sona erecek. Aile Demreden Antalya kent merkezine, oradan Konyaya, ardından Kapadokyaya gitmeyi planlıyor.
     Geceleri çadırda uyuyan aile, tüm eşyalarını bisikletin arkasındaki küçük konteynerde muhafaza ediyor. Çocuklar ise diğer bisikletin selesinde yolculuk yapıyor. Yollarda uygun yerlerde durarak çocukları parklarda salıncağa bindiren aile, günde 25-40 kilometre arasında yol alıyor.
     Tüm yolculukları boyunca toplam 10 bin kilometre yol yapmayı planlayan aile, yokuşlardan bisikletleri iterek çıkarıyor. Öğretmen çift 2005 yılında da bir yıl izin alarak bisikletle Amerikayı gezmişti.
     Bisiklet yolculuklarıyla farklı kültürleri ve ülkeleri tanımayı amaçlayan aile, son durakları olan Türkiyedeki yolculuklarının ardından Fransaya dönecek.
     Myriam Walter, yaptığı açıklamada, Türkiyenin çok harika bir ülke olduğunu belirterek, 15 günden bu yana çok keyifli bir yolculuk yaptıklarını söyledi.
     Yolculukları sırasında hiçbir sorun yaşamadıklarını anlatan Walter, İnsanlar bize yardımcı olmak için can atıyor. Çocuklara bir şeyler ikram ediyorlar. Yolculuğumuzda gerçek Türkiyeyi tanıyoruz. Turistik bölgeler bizim için çok da önemli değil. Bizim için önemli olan ucuz bir şekilde gezimizi yapmak dedi.
     Walter, yolculuklarından çocuklarının da çok mutlu olduğunu, en az iki ay daha Türkiyede kalacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Acar / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bisikletle farklı ülkeleri geziyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER