Bingölde 7 Nisan Dünya Sağlık Günü

Bingölde 7 Nisan Dünya Sağlık Günü etkinlikleri


BİNGÖL (A.A) - Bingölde Dünya Sağlık Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     İl Sağlık Müdürlüğünce Dünya Sağlık Günü nedeniyle Genç Caddesindeki Saat Kulesi önünde etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında, sağlık ekipleri, vatandaşlara, obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşam konusunda bilgi verdi, tansiyon, boy ve kilolarını ölçerek sağlık taraması yaptı.
     Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ayrıca 112 acil filosuna katılan 2 ambulansın tanıtımı da yapıldı.
     İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir, 7 Nisanın bütün dünyada sağlık günü olarak kutlandığını anımsatarak, her yıl güncel bir konuyu gündeme taşıyarak çözüm yolları ve önerileriyle birlikte tüm dünyada bilgilendirme etkinliklerinin yapıldığını söyledi.
     Bu yılki etkinlikte kan basıncı temasının işlendiğini belirten Demir, şunları kaydetti:
     "Bu yılın konusu için seçilen hipertansiyon, ne yazık ki ülkemizde oldukça yaygın bir problem. Erişkin her 3 kişiden 1inde hipertansiyon vardır. Kadınlarda ise erkeklerden daha sık görülmekte. Türkiyede hipertansiflerin önemli bir kısmı (yüzde 53), ekonomik olarak üretken çağ kabul edilen orta yaş grubunda. Yüksek tansiyon aynı zamanda da sinsi bir hastalık. Bu özelliğinden ötürü her yaşta görülebilir. Belirti vermeden ortaya çıkar. Yüksek tansiyon kontrol altına alınmazsa kalp hastalığı, felç, boyun ve bacak damarlarında tıkanma, kalp yetmezliği, böbrek hastalığı, görme kaybı gibi sorunlar ortaya çıkar. Yüksek Tansiyon ile başa çıkmak için tuz tüketimi kısıtlanmalı, alkol tüketiminden kaçınılmalı, meyve ve sebze tüketimi artırılmalı, doymuş ve total yağ tüketimi azaltılmalıdır."
    
     Muhabir: Abdullah Çelik
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingölde 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER