Bilecikte Kuran

Bilecikte Kuran-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma yarışması


BİLECİK (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelindeki İmam Hatip Liselerinde (İHL) gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma yarışması Bilecikte de düzenlendi.
     Kuran-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada, Bilecik Anadolu İHL, Bozüyük, Söğüt ve Gölpazarı İHLnden gelen öğrenciler yarıştı. Meslek dersi öğretmenleri ve İl Müftü Yardımcısı Özdemir Taşın jüri olduğu yarışmada, Kuran-ı Kerim Okuma kategorisinde, Bozüyük Anadolu İHLnden Nesim Tutak birinci seçilirken, Bilecik Anadolu İHL öğrencisi Yunus Emre Çelik ikinci, Söğüt İHL öğrencisi Okan Bulut üçüncü ve Gölpazarı İHL öğrencisi Samed Kaplan da dördüncü oldu.
     Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında ise Söğüt İHL öğrencisi İlhan Aktaş birinci, Bozüyük Anadolu İHL öğrencisi Ferhat Doğan ikinci, Bilecik Anadolu İHL öğrencisi Hüseyin Öcan üçüncü ve Gölpazarı İHL öğrencisi Uğur Balta dördüncü oldu.
     İl Müftü Yardımcısı Taş, yarışmaya katılan öğrencilerin her birinin başarılı olduğunu ifade ederek, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Can da yarışmaya katılan öğrencileri tebrik ederek hediyelerini takdim etti.
     Her iki kategoride birinci olan öğrencilerin, önümüzdeki aylarda yapılacak bölge finallerinde Bileciki temsil edecekleri bildirildi.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER