Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman:

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman: Eskiden şu bir gerçekti: saha dışında da müsabakalar vardı. Artık bunlar bir yerde var, sahada. Siz iyi takım kuracaksınız iyi oyuncular, hocalar bulacaksınız. İyi motive olacaksınız ve sahaya çıkıp top


BURSA (A.A) - Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Eskiden şu bir gerçekti: saha dışında da müsabakalar vardı. Artık bunlar bir yerde var, sahada. Siz iyi takım kuracaksınız iyi oyuncular, hocalar bulacaksınız. İyi motive olacaksınız ve sahaya çıkıp topunuzu oynayacaksınız dedi.
     Orman, Türkiye Futbol Adamları Derneği Bursa Şubesince Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Futbolun Zirvesi başlıklı panelde yaptığı konuşmada, Türk futbolunda yaşanan 3 Temmuz sürecinin sporu, futbolu çok aşağıya indirdiğini söyledi.
     Sporda şiddet, geçen sene iki ezeli rakibimiz arasındaki maçtan sonra yaşananlar, kupaların gelmesi, gitmesi, bunlar insanları spordan soğutuyor diyen Orman, şöyle devam etti:
     Bizim bu duruma çare bulmamız gerekiyor. Bursasporla aramızda, taraftarlar arasında yaşananlar var. Bunları çözmek için çalışıyoruz. Bu nedenle kendi taraftarlarımızdan da tepki görüyoruz. Karşınıza gelince bir kelime söyleyemeyecek olanlar, bilgisayar ekranından binlerce şey yazıyorlar ama bizim görevimiz doğru nasılsa o yönde hareket etmektir. Bizi yönetim kurulumuz yönetiyor. Taraftarımız önemli ama yönetim kurulunu değil, Beşiktaşı desteklemek için sahaya gelirler.
     İki kulüp taraftarları arasında yaşananları çözme adına attıkları adımlar konusunda çok büyük beklentiler içinde olmadığını dile getiren Orman, Bu bizim bir ziyaretimizle çözülecek olay değil. Kendimizi çok da abartmayalım ama ben insanların bizi algıladığınını düşünüyorum. Pozitif hava oluşmaya başladı. Artık insanlar, kral çıplak demeye başladı. İyi bir başlangıç yaptık istenirse ikinci, üçüncü adımlar da atılır. Biz buna katkı koymaya hazırız. Adımımızı attık, ok yaydan çıktı. Bunun hemen olacağını düşünmüyorum. Yavaş yavaş olacaktır diye konuştu.
     Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Orman, Bursasporlu taraftarların yaşananlardan dolayı Beşiktaştan özür dilemesini istediklerinin hatırlatılması üzerine, Bu Bursalı taraftarların fikridir. Benim de muhatabım değillerdir. Ben Beşiktaşın başkanıyım ve Bursa taraftarlarının fikirlerine cevap verme durumunda değilim. Bir işi zora sokmak istiyorsanız olmayacak taleplerde bulunursanız zaten o iş olmaz. Bunlar ispatlanmamış, afaki şeyler yorumunu yaptı.
     Orman, tüm takımlarla iyi ilişkiler kurmak istediklerini belirterek, Tekerlekli sandalye liginde bir olay yaşandı. Yarın tekrar oynanacak. Ünal Aysalla beraber maçı seyredeceğiz. Eskiden şu bir gerçekti: saha dışında da müsabakalar vardı. Artık bunlar bir yerde var, sahada. Siz iyi takım kuracaksınız iyi oyuncular, hocalar bulacaksınız. İyi motive olacaksınız ve sahaya çıkıp topunuzu oynayacaksınız ifadesini kullandı.
     Orman, Bursasporlu yöneticilerle bir araya gelmemesinin hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu:
     Ben bir adım atıyorum. Bundan sonrada böyle giderse bu durumu da yönetiriz. Biz kavga etmekten de hiç kaçınmayız. Çok da iyi yönetirim bunu ama bizim amacımız bu değil. İyi taraf olmak için bir adım attık. Bursaporlu yöneticilerden bir görüşme talebinde bulunmadık. Buna gerek de yok. Zaten bizim İbrahim başkanla iyi bir ilişkimiz var. Bundan sonraki süreci hep beraber düşünürüz. Bursa Milletvekili Bülent Arınç, bizim kongre üyemizdir. Bizim ağabeyimizdir. Çok önemli bir bakanımız, devlet adamımızdır. Bursa ile kendisi çok ilgili. Çok şeyler yapılabilir. Abartılacak şeyler yapmaya gerek yok. 5 dakikada çözülecek bir durum. Yeter ki iyi niyet olsun.
    
     -Beşiktaşın borç ve stat durumu-
    
     Benden önceki yönetimler ne yaptıysa hepsi benim problemimdir diyen Orman, şunları kaydetti:
     Eskiden olan olayları düzeltmek elimde değil. Bazı yanlış adımlar atılmış olabilir. Senelerdir yapılan bazı mali, manevi tahribatlar çok çabuk ortadan kalkacak gibi değil. Mali tahribatların yanı sıra önümüzdeki senelerde gelir elde edebileceğimiz gelir tahribatlarımız da var. İki rakibimiz stat problemlerini çözdü ancak, bizim bu problemimiz devam ediyor. Bu rakiplerimiz bizim 3 katımız stat geliri elde ediyor, sponsorluklar da öyle. Bunları çözmek biraz zaman alacak. Beşiktaşta şu anda pozitif bir hava var. Sezon başında kimse takımın durduğu noktayı çok beklemiyordu. Geldiğimiz günlerde Beşiktaş Futbol Takımının lisans ücretlerini ödenebilir mi endişesi varken, şu anda taraftarımızdan en çok gördüğümüz baskı transfer konusunda. Beşiktaş şu anda çok iyi gidiyor, transferler yapıyor. Camia olarak bir güven ortaya çıktı. Yolun başındayız. Bir firmanın araştırmasına göre 585 milyon TL borçla Beşiktaşı aldık. Bu sezon yani mayıs sonunda tahmin ediyorum 420 milyon TLyi inmiş olacağız. 3 sezon sonra ise Beşiktaş borçla ilgili bir konusu olmaz. Bunla ilgili bir konuyu konuşmaz. 1,5 sene, eğer planlarımız yerinde giderse, 1 sene de dışarıda oynayarak stadımızı halledeceğiz.
    
     -Transfer ve 3 Temmuz süreci-
    
     Orman, transfer çalışmaları ve 3 Temmuz süreci ile ilgili bir soruya da şu cevabı verdi:
     Beşiktaşın ayrı bir stratejisi var. Taraftar Oğuzhanı seyretmeyi çok seviyor. Diğer rakiplerimizde olsaydı bu böyle olmazdı. Onlar da işte Sneijder, işte Krasic, bu tip oyuncuları taraftarları seyretmekten keyif alıyor. Biz de ise genç, ahlaklı, Türk ağırlıklı, bir kolej takımı havasında oynayan gençlerin oynadığı takım daha keyif veriyor. Bu nedenle de bu rotada ilerliyoruz. İlgilendiğimiz oyuncular olabilir. Sistemimize uyacak oyuncular almaya gayret ediyoruz. Şu anda Bursaspordan ilgilendiğimiz oyuncu yok. 3 Temmuz süreci bir milat oldu. İyi ya da kötü yönetildi ama artık buraya bağlı kalmanın spor ekonomisini küçülttüğünü düşünüyorum. Türk sporuna uzun vadede çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Artık bu tip şeyler konuşulmaz, olmaz, olamaz. Sonuçların nerelere gidebileceğini artık herkes gördü. Sahada oynanacak bu maçlar. Şoklar olmuştur, yanlışlıklar yapılmıştır. Olan oldu, kalan sağlar bizimdir. Artık herkes kendi yoluna bakacak.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER