Bebekler için organik kıyafetler ilgi görüyor

Bebekler için organik kıyafetler ilgi görüyor -Trabzon Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve Pratik Kız Sanat Okulunda kursiyerler, organik iplik kullanılarak bebekler için kıyafet üretiyor -"El Emeği Göz Nuru Kadının Kurtuluşu" p


TRABZON (A.A) - Meltem Yılmaz - Trabzon Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve Pratik Kız Sanat Okulunda kursiyerlerin, bebekler için ham pamuktan hazırlanmış iplik kullanarak ürettikleri zıbın, battaniye ve patik gibi malzemelere yoğun talep olduğu bildirildi.
     Okulun Tekstil Teknolojisi Bölümü öğretmeni Gönül Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzyıllardır yörede özellikle Trabzon fanilasının hazırlanmasında kullanılan ve kışın sıcak, yazın serin tutma özelliğiyle bilinen organik ipten, çeşitli bebek kıyafetleri hazırladıklarını söyledi.
     Bebekler için yüzde 100 ham pamuktan hazırlanmış iplikle örülen kıyafetlerin, diğer ürünlere göre daha sağlıklı olduğunu vurgulayan Ünver, "Ham pamuktan yaptığımız ürünler termal özelliği taşıyor. Dört mevsim kullanılabiliyorlar. Bu özelliğinden dolayı yaz aylarında teri çeker ve vücudun hava almasını sağlar, kışın ise pamuk dokuları sıkılaşıp sıcak tutar" dedi.
     Kadın istihdamının artırılması amacıyla, IPA Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı projesi kapsamında yürütülen "El Emeği Göz Nuru Kadının Kurtuluşu" projesi çerçevesinde el örgüleri ve süsleme teknikleri kursu düzenlediklerini ifade eden Ünver, ürünleri bu kursta eğitim alan kişilerin hazırladığını söyledi.
    
     -"Yaz, kış ürünlerimize yoğun talep oluyor"-
    
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile ortak yürüttükleri proje kapsamında 15 kadının okul binasında oluşturulan atölyede üretim yaptığını anlatan Ünver, şöyle devam etti:
     "Atölyemizde ilk olarak bebek battaniyesi üretmeye başladık. Daha sonra hastaneye çiçek götürme yasağından yola çıkarak alternatif hediye çeşitleri hazırlamaya kara verdik. Bebek battaniyesi, bere, zıbın, çorap ve oyuncağın yer aldığı bebek hediye paketi oluşturduk."
     Ünver, organik bebek ürünlerinin aileler tarafından ilgi gördüğünü vurgulayarak, "Organik ip, özel makinelerimizde dokunuyor. Önce hazırlanacak ürünün kalıbı çıkarılıyor, sonrasında da makinede dokunuyor. Ürünün işleme ve süslemeleri, istihdam edilen kadınlar tarafından gerçekleştiriliyor. Ütüleme ve paketleme işleminin ardından ürünlerimiz satışa hazır hale getiriliyor" diye konuştu.
     Ürünleri okulda ve internet üzerinden satışa sunduklarını belirten Ünver, şunları kaydetti:
     "Yaz, kış ürünlerimize yoğun talep oluyor. Ürünlerimiz, okulumuza reyonları gezmek için gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir gibi çeşitli illerimizden de sipariş alıyoruz. Üretimimiz, aldığımız siparişler doğrultusunda giderek artıyor. Atölyemizde çalışan kadınlar, yaptıkları işe göre gelir elde ediyorlar."
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Bebekler için organik kıyafetler ilgi görüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER