Bayram öncesi hayvan sevkleri kontrol altına

Bayram öncesi hayvan sevkleri kontrol altına alındı


ADANA (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bayram öncesi kurbanlık satış ve kesimleriyle ilgili bir dizi önlem aldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kurbanlıkların sevkleri ve kaçak hayvan hareketlerinin kontrolleri için kolluk kuvvetleriyle beraber yol kontrolleri arttırıldı.
     Hayvanların araçlara aşırı yüklenmesine, hayvanların yaralanmasına ya da acı çekmelerine neden olabilecek nakil vasıtaları ile taşınmalarına izin verilmeyecek.
     Alınacak tedbirler ve uygulanacak kurallardan diğerleri ise şunlar:
     Sevk edilen hayvanların sistem hareketleri yapılacak. Kurbanlık satış yerleri, belediye görevlileri ile beraber denetlenecek. Hayvan satış yerlerinin periyodik olarak uygun şekilde dezenfeksiyon yapılıp yapılmadığı kontrol edilecek. Belediye tarafından belirlenen kesim yerlerinin kesime uygunluğu, hijyen koşullarının sağlanıp sağlanmadığı ve kesilen hayvanların doğru metotlarla kesim işlemlerinin yapılıp yapılmadığı konusunda kontroller yapılacak. Kesilen hayvanlara ait kulak küpelerinin toplanarak kesim yeri sorumlusu tarafından ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne iletilmesi sağlanacak.
    
     Muhabir: Adana
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bayram öncesi hayvan sevkleri kontrol altına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER