Başbakan Yardımcısı Arınç:

Başbakan Yardımcısı Arınç: Tek bir mesele kaldı elimizde o da terördür. İnşallah sizlerin duaları gayretleri ve güvenlik güçlerimizin feragati, fedakarlığıyla onu da en kısa zamanda bitireceğiz. Ülkemizi huzura, esenliğe, güvenliğe


ANKARA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tek bir mesele kaldı elimizde o da terördür. İnşallah sizlerin duaları gayretleri ve güvenlik güçlerimizin feragati, fedakarlığıyla onu da en kısa zamanda bitireceğiz. Ülkemizi huzura, esenliğe, güvenliğe kavuşturacağız dedi.
     Arınç, AK Parti Altındağ İlçe Teşkilatı tarafından Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Restoranında düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftar öncesinde Ulucanlar Cezaevi Müzesini gezen Arınç, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryakiden bilgi aldı. İftarın ardından konuşan Arınç, Kadir Gecesinin yaklaştığını ve AK Parti iktidarının 10. yılının da bu zamana denk geldiğini belirtti.
     10 yıldır bütün seçimlerden başarıyla çıktıklarını söyleyen Arınç, Altındağda her seçimde yüzde 60ın üzerinde oy aldıklarını hatırlatarak ilçe teşkilatını çalışmalarından dolayı kutladı. Meclis Başkanlığı yaptığı dönemde kendisinden önceki başkanlar için birer ağaç diktiğini ve kitabe hazırlayarak, hayattaki Meclis başkanlarıyla açılışını yaptığını anlatan Arınç, eski Meclis başkanlarından Sabit Osman Avcının kendisine, Unutmayanlar unutulmazlar, siz bizi unutmadınız, sizi de unutmazlar dediğini, AK Partinin gücünün de buradan geldiğini ifade etti.
     Arınç, Biz bayrağı birbirimize teslim ediyoruz ama koşmaya da devam ediyoruz, durmak yok, koşmaya da yola da devam. Başka partilerde böyle değil. Orada herkes birbirini çiğneyerek yükselmeye çalışır, birbirine tekme vurur, birbirinin aleyhinde bulunur, birbirinin kuyusunu kazar. Yarışa birlikte girmişse kaybetmişse döner gider ve bir daha o taraflara uğramaz. Oysa bizde bilemiyorum Altındağı ama benim katıldığım pek çok yemekte 2002den bu yana kadar il başkanlığı, ilçe başkanlığı yapmışsa o arkadaşlarımızı aynı masada görebilirsiniz. Altındağın başarısının temelinde bana kalırsa bu samimiyet, bu dostluk yatıyor dedi.
     Altındağı Altındağ yapanın Belediye Başkanı Veysel Tiryaki olduğunu kaydeden Arınç, örnek çalışmalarından dolayı Tiryakiyi tebrik etti. Belediye hizmetlerinin doğumdan ölüme kadar çok önemli yer tuttuğunu belirterek, yapılan çalışmaları anlatan Arınç, Tiryakinin halkla bütünleşen çok başarılı bir belediye başkanı olduğun söyledi. Arınç,önceki belediye başkanı Ziya Kahramanın da başarılı bir dönem geçirdiğini dile getirdi.
    
     -Önümüzdeki seçimde yüzde 60ları hedefliyoruz-
    
     AK Partinin girdiği seçimlerde aldığı oyu sayı olarak teşkilat üyelerine soran ve bunun bilinmesinin önemine işaret eden Arınç, 2002 seçiminde 11 milyon 500 bin civarında oy alan AK Partinin 2007de ve son seçimlerde oyunu 5er milyon artırarak, 21 milyon 500 bine çıkardığını bildirdi. Arınç, Anketler şu anda şunu gösteriyor, yüzde 54lere yaklaştık. Önümüzdeki seçimde Allah kısmet ederse yüzde 60ları hedefliyoruz dedi.
     Üst üste 3 dönem oylarını artırarak iktidar olan başka parti bulunmadığına dikkati çeken Arınç, vatandaşın AK Partinin sunduğu hizmete oy verdiğini söyleyerek hükümetin bazı icraatlarını anlattı. Anketlere göre, vatandaşların bugün en çok sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu anlatan Arınç, 10 sene önce hastanelerde yaşanan sıkıntıları hatırlattı.
    
     -Acile düşmüş bir insandan artık hesap sorulmuyor-
    
     Ramazan ayı içinde İstanbulda bir rahatsızlık geçirdiğini, gittiği özel hastanede kendisinden ücret alınmadığını aktaran Arınç, nezaketen kendisinden ücret alınmadığını düşündüğünü ve faturanın çıkarılmasını istediğini söyledi. Doktorun, acilden geldiği için kendisinden para alamayacaklarını açıkladığını belirten Arınç, şöyle devam etti:
     Hükümetteyim güya ben bile bilmiyorum. Çok memnun oldum. Para alınmadığı için değil, devlet benim paramı verecek zaten ama acile düşmüş bir insandan artık hesap sorulmuyor. Ben geçmişte MESAya gitmiştim yine böyle bir rahatsızlık olmuştu, sabah bir baktım faturada 4 bin 500 lira yazıyor. 2 tane serum taktılar... Biraz fazla değil mi dedim, Efendim biz Amerikan bilmem nereyle ortak çalışıyoruz, onların standartlarına göre para almamız lazım. Şimdi emin olun MESA eski adıyla oraya da gitseniz acilden giderseniz sizden para almazlar.
    
     -Türkiye adeta çağ atladı-
    
     Sağlıktan eğitime, enerjiden ulaşıma her sektörde Türkiyenin adeta çağ atladığını ifade eden Arınç, şunları söyledi:
     İnsanımıza değer verdik, ayrımcılıkları ortadan kaldırdık. Sizin hepinizi kucakladık, hiçbir ayrım yapmadık. Başı örtülüymüş açıkmış, köylüymüş şehirliymiş, fakirmiş zenginmiş, doğudan gelmiş batıdan gelmiş hiçbirisine bir ayrımcılık yapmadık. Özgürlükleri, hürriyetleri artırdık. İnsan haklarına değer verdik. İşkenceye sıfır tolerans dedik. Adliyeleri çok şükür eski halinden kurtardık. Bugün Türkiyede artık Ulucanlar benzeri ne bir cezaevi var ne bir yargılama var. Ne de insan haysiyetini ayaklar altına alan, ayaklarından prangalanmış, zindanlarda kapkaranlık bir yerde ömür tüketen insanlar var.
    
     -Daha da iyi olacağız-
    
     Türkiyenin bugün çok iyi bir noktada olduğunu daha da iyi olacağını dile getiren Arınç, şehit aileleri, dullar, yetimlerle ilgili yeni düzenlemeler getirildiğini, sosyal devletin gereğini yerine getirdiklerini anlattı.Millete hizmetten başka derdimiz yok. Millet için çalışıyoruz. Millet için başarıyoruz diyen Arınç, şunları kaydetti:
     En çok üzüldüğümüz ve maalesef bir türlü sonunu getiremediğimiz tek bir derdimiz terördür. Teröristler, bu alçaklar, bu hainler hala eylemlerine fırsat buldukça devam ediyorlar. Elimizden geleni yapıyoruz ama ne yapalım ki bizim askerimiz de polisimiz de önce görevini biliyor, silahı nerede koyacak biliyor ama dağ başında eşkıya kıyafetli mağaradan mağaraya geçen yurt dışından günü birlik girip çıkanlarla baş etmek de herhalde biraz zorlanıyoruz. Onun da sonunu getireceğiz. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Onlar inşallah en güzel makamdalar ama artık acı görmek, artık gözyaşı dökmek, artık annelerin babaların feryatlarını bitirmek istiyoruz. Tek bir mesele kaldı elimizde o da terördür. İnşallah sizlerin duaları gayretleri ve güvenlik güçlerimizin feragati, fedakarlığıyla onu da en kısa zamanda bitireceğiz. Ülkemizi huzura, esenliğe, güvenliğe kavuşturacağız.
     İftar yemeğine, AK Parti milletvekilleri Emrullah İşler, Nurdan Şanlı ve AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ile çok sayıda teşkilat üyesi katıldı.
    
     Muhabir: Ferdi Türkten
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER