Bakan Şimşek, doğuştan diz kapağı olmayan

Bakan Şimşek, doğuştan diz kapağı olmayan çocuğa el uzattı -3 yaşındaki Merve Tutuşun tedavisi Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin talimatıyla yapıldı


BATMAN (A.A) - Batmanda 10 binde bir görülen ve bacakta kemik eksikliği hastalığı Tibial Hemimelia ile mücadele eden 3 yaşındaki Merve Tutuşun tedavisinin Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin talimatıyla yapıldığı bildirildi.
     Valilikten yapılan açıklamada, Çamlıca Mahallesinde yaşayan Tutuş ailesini ziyaret ederek, kızlarının sağlık durumunu öğrenen Bakan Şimşekin verdiği talimat doğrultusunda küçük Mervenin tedavisinin yapıldığı belirtildi.
     Diyarbakırdaki özel bir hastanede tedavisi yapılan Mervenin yürümeye başladığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Yürümeye başlayan Merveyi evinde eşi Humeyra Arslan ile birlikte ziyaret eden Vali Yılmaz Arslan, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdiklerini ifade ederek, Mervenin yürüyebiliyor olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Doktorlar, Mervenin yürümesinin zamanla daha da iyiye gideceğini bildirdi. Mervenin tüm masrafları Valiliğimizce karşılanıyor.
     Öte yandan Hüseyin ve Sabiha Tutuş, kızları Mervenin sağlığına kavuşmasından dolayı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Vali Yılmaz Arslana teşekkür ettikleri öğrenildi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bakan Şimşek, doğuştan diz kapağı olmayan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER