Ankara Büyükşehir Belediyesinin bayram hazırlıkları

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bayram hazırlıkları


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentlilerin Kurban Bayramını rahat bir şekilde geçirebilmeleri için çeşitli tedbirler aldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, EGO otobüsleri bayram süresince yolcularını ücretsiz taşıyacak.
     Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin de bayramda denetimlerine devam edeceği belirtilen açıklamada, AŞTİdeki güvenlik tedbirlerinin de artırılacağı ifade edildi. Belediyenin ilaçlama ekiplerinin, kurban kesim yerlerini, mezbahaları ve üretme çiftlikleri gibi vatandaşın sağlığını ilgilendiren tüm alanlarda ilaçlama yapacağı vurgulandı.
    
     -Caddeler ve bulvarlar yıkanacak-
    
     Açıklamada başkentin tüm cadde ve bulvarlarının süpürüleceği ve yıkanacağı ifade edilerek, görsel anlamda olumsuzluk teşkil eden çöplerin ve molozların toplanacağı, duvarlara ve yollara yazılan yazıların da silineceği bildirildi.
     Vefat eden akrabalarını ziyaret edecek olanlar için Karşıyaka Mezarlığı içinde 10 adet servisin ring seferleri yapacağı dile getirilen açıklamada, mezarlıklarda bayram süresince hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunacağı belirtildi.
     Öte yandan belediye ve bağlı birimlerin hizmetlerinin aksamaması için nöbetçi personel uygulamasına gidildiğine yer verilen açıklamada, 188 Alo Ambulans hizmetinin bayram boyunca kesintisiz sürdürüleceği, ASKİ kanal arıza ekiplerinin de 24 saat aralıksız görev yapacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Yusuf Çelebi
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Ankara Büyükşehir Belediyesinin bayram hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER