Akciğerinden fıstık kabuğu çıkarıldı

Akciğerinden fıstık kabuğu çıkarıldı -Kahramanmaraşın Elbistan ilçesinde, bir kadının akciğerindeki fıstık kabuğu operasyonla alındı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Elbistan ilçesinde, bir kadının akciğerindeki fıstık kabuğu operasyonla alındı.
     Kümbet Mahallesinde yaşayan Fatma Dölen (48), nefes darlığı ve öksürük şikayetiyle Elbistan Devlet Hastanesine müracaat etti.
     Dölenin çekilen röntgeninde akciğerinde Antep fıstığı kabuğu tespit edildi. Hastanın akciğerindeki fıstık kabuğu, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cemal Pazarlının yaptığı operasyonla çıkartıldı.
     Dr. Pazarlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dölenin akciğerinde bulunan cismin bronkoskopi yöntemiyle alındığını belirtti. Böylesi durumlarla sık karşılaşmadıklarını ifade eden Pazarlı, Yaklaşık 15 dakika süren operasyonla akciğerdeki Antep fıstığı kabuğunu çıkarttık. Şu andan hastamızın sağlık durumu iyi. Kendisini taburcu edeceğiz dedi.
     Dölen ise yaklaşık 10 gün önce evde çerez yerken elindeki fıstık kabuğunu yuttuğunu anlatarak, Bir kaç kez öksürdüm ama çıkaramamıştım. Bir kaç gün sonra kendimi kötü hissetmeye başladım. Nefes almada güçlük çektiğim için hastaneye başvurdum. Müdahalenin ardından kabuğu çıkardılar. Sağlığım çok iyi, doktoruma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Akciğerinden fıstık kabuğu çıkarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER