Adanada gösteri uçağının düşmesi

Adanada gösteri uçağının düşmesi -Hava Oyunları Festivali kapsamındaki gösteri sırasında düşen uçakta hayatını kaybeden pilot Murat Öztürkün otopsi işlemleri tamamlandı -Pilotun kardeşi Cem Öztürk: "Artık gençler onun bayrağın


ADANA (A.A) - Adanada gösteri sırasında düşen uçakta yaşamını yitiren pilot Murat Öztürkün Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2. Adana Uluslararası Hava Oyunları Festivali için geldiği kentte, dün Kelaynak Havacılık Kulübü uçuş pistinde kontrolünü kaybettiği uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Öztürkün cesedi, Adana Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.
     Öztürkün ölümünün ardından başlatılan soruşturma kapsamında cumhuriyet savcısının otopsi çalışması tamamlandı.
     Adli Tıp Kurumuna gelen Öztürkün kendisi gibi pilot olan kardeşi Cem Öztürk, ağabeyinin gösteri uçuşunun son bölümünde "viral" adı verilen akrobasi hareketini yaparken, inişe geçtiği sırada uçağın kontrolünü kaybettiğini anlattı.
     Ağabeyinin havacılığa gönül verdiğini ifade eden Öztürk, "O gönlüyle de onu uğurlamış olduk. Sivil havacılığın gelişmesi için kendisini adayan, bunu yaparken de bütün zorlukların içinde yılmayan, yılmadığını da her zaman ispat eden bir pilotumuzdu. Türkiye için, herkes için bir kayıp. Artık gençler onun bayrağını alıp devam ettirecektir" diye konuştu.
     Ailesinin, Murat Öztürkün cenazesini havayoluyla İstanbula götüreceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada gösteri uçağının düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER