23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


HATAY (A.A) - Hatayda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, Cumhuriyet Alanında düzenlenen törenle başladı.
     Cumhuriyet Alanında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, törende, Türkiye Cumhuriyetinin Büyük Önder Atatürkün gösterdiği yolda emin adımlarla ilerlediğini, bugünün çocuklarının artık var olmayı değil var etmeyi düşündüğünü söyledi.
     Etkinlikler kapsamında temsili olarak Vali Mehmet Celalettin Lekesizin koltuğuna oturan 7inci sınıf öğrencisi Hatice Nur Yanar, İl Milli Eğitim Müdürü Şimşeke bağlanarak 23 Nisan Bayramını önümüzdeki sene bütün dünya çocuklarının Hataya gelmesiyle kutlamak istediklerini söyledi.
     Telefonda, ilkokul ve ortaokullara da tablet bilgisayar uygulamasının gelmesini isteyen Yanar, bazı okullarda kütüphanelerin ve spor odalarının olmadığını, bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti.
     Şimşekten destek sözü alan Yanar, doğayı çok sevdiğini, hayalinin de öğretmen olmak olduğunu ifade etti.
     Daha sonra Büyük Antakya Parkında devam eden etkinliklerde, öğrenciler tarafından halk oyunları, jimnastik ve çocuk oyunları koreografisi gösterisi yapıldı.
     Spor turnuvalarında başarılı olan okullara, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma, Albay Mustafa Başoğlu ve Şimşek tarafından ödülleri veridi.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER