Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma

Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri -Konya Valisi Doğan: Mayıs ayında Konyada, Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri kapsamında bir etkinlik düzenleyeceğiz -Etkinliği düzenlemekteki temel a


KONYA (A.A) - Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, mayıs ayında, Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinliklerini düzenleyeceklerini söyledi.
     Doğan, Dedeman Otelde düzenlenen basın toplantısında; etkinliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konyadaki üniversiteler, meslek odaları ve borsalar ile birlikte gerçekleştireceklerini belirtti.
     Etkinliklerin 20-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
     Etkinliği düzenlemekteki temel amaç; gençliğimizin Mehmet Akif, Necip Fazıl Kısakürek gibi büyük şahsiyetlerle çok daha yakın bir tanışıklığa sahip olmasını temin etmek. Ayrıca gençlerimize okuma kültürüyle ilgili yeni bir katkı oluşturmak. Her projemizle, Konyanın marka değerine katkı sağlamamız gerekiyor. Konya bir başkentti. Yapılan projelerle bu başkentin marka değerinin sürekli ön plana çıkarılması gerekiyordu. Bu projede de böyle bir şey var. Türkiye çapında çok önemli bir kültür etkinliği olacak.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise bu etkinlik sayesinde Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili en önemli anma programlarından birinin Konyada icra edilmiş olacağını aktardı.
     Necip Fazıl Kısakürekin 30. Vefat Yıl Dönümünde Konyanın çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacağına işaret eden Akyürek, bunlardan en önemlisinin, 20-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Necip Fazıl Sempozyumu olacağını dile getirdi.
     Akyürek, Amacımız, Konyadaki tüm öğrencilere ve Konya gençliğine, değerler eğitimi kapsamında, Necip Fazıl Üstadımızı hatırlatmak ve aynı zamanda tanıtmaktır diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da etkinlikler kapsamında, Konyadaki orta öğretim öğrencilerine, Necip Fazıl Kısakürekin kitaplarının dağıtılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER