KOBİlere Sağlanan Destekler ve Alternatif Finans

KOBİlere Sağlanan Destekler ve Alternatif Finans Olanakları paneli -Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çiler: Son yıllarda yaşanan küreselleşme ve teknolojik gelişmeler KOBİlerin önüne yeni finansman fırsatları getirmiştir


KOCAELİ (A.A) - Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Son yıllarda yaşanan küreselleşme ve teknolojik gelişmeler KOBİlerin önüne yeni finansman fırsatları getirmiştir dedi.
     Gebze Ticaret Odası (GTO) ev sahipliğinde KOBİlere Sağlanan Destekler ve Alternatif Finans Olanakları paneli gerçekleştirildi.
     Panelde konuşan Çiler, Küçük ve Orta Bütçeli İşletmelerin (KOBİ) ülke ekonomisi açısından istihdam, yenilikçilik, üretim ve ihracat açılarından oldukça önem taşıdığını belirtti. Türkiyedeki işletmelerin yüzde 99,8ini ve istihdamın ise yaklaşık yüzde 80ini KOBİlerin oluşturduğunu bildiren Çiler, KOBİlerin toplam ihracat içindeki payları, yıllar itibarıyla değişiklik göstermekle beraber, ortalama yüzde 10 seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.
     Çiler, KOBİlerin finansman konusunda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, Son yıllarda yaşanan küreselleşme ve teknolojik gelişmeler, finansal piyasalarda farklılaşmalar yaşanmasına neden olmuş, finansal piyasaların kurumsal yapısı ve araç çeşitliliği bugüne kadar olmayan boyutlara ulaşarak, geleneksel finansman yapılarının yerini yeni finansal yapılar ve organizasyonlar almaya başlamıştır. Bu süreç ise özellikle KOBİlerin önüne yeni finansman fırsatları getirmiştir diye konuştu.
     Finansman sorunlarının çözümünde, devlet desteklerine, kredi garantilerine, vergi teşviklerine, öz sermaye teminine, sermaye piyasalarından yararlanmaya vurgu yapan Çiler, çok farklı mekanizmaların süreç içerisine dahil edildiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KOBİlere Sağlanan Destekler ve Alternatif Finans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER