Karadeniz usulü üst geçite düzenleme

Karadeniz usulü üst geçite düzenleme -Trabzonda, girişinde engelliler için yol yapılan ancak çıkışında yapılmadığı için özellikle tekerlekli sandalye ya da akülü araba kullananlara zor anlar yaşatan üst geçitte düzenleme yapıld


TRABZON (A.A) - Tuncay Bekar - Trabzonda, girişinde engelliler için yol yapılan ancak çıkışında yapılmadığı için özellikle tekerlekli sandalye ya da akülü araba kullananlara zor anlar yaşatan üst geçitte düzenleme yapıldı. Üst geçidin daha önce sadece merdiven olan kısmına hem engelliler için yol hem de yayalar için merdiven inşa edildi.
     Eski Sahil Yolunun Ayasofya Mahallesi mevkisinde, geçen yıl yayaların karşıya rahat geçmesi için Karayolları tarafından tamamen demir bir üst geçit yapıldı.
     Böylece özellikle mahalleden sahile inmek isteyen vatandaşlara büyük rahatlık sağlayan üst geçidin yapılış aşamasında engelliler ile çocuklarını bebek arabası ile gezintiye çıkaran anneler de unutulmadı.
     İnşa aşamasında sahil tarafında kalan bölümüne engelliler ve bebek arabaları için yol yapılan üst geçidin, diğer kısmına ise yalnızca merdiven inşa edildi. Tekerlekli sandalye ya da bebek arabasıyla sahil kısmından üst geçide çıkanlar, diğer tarafta merdivenlerle karşılaşınca zorluk yaşadı ve üst geçitte yeni bir düzenleme yapılması kararlaştırıldı.
     Görevliler, düzenleme çerçevesinde üst geçidin sadece merdiven olan bölümünü söküp bu kısma hem engellilerin hem de yayaların rahatlıkla inip çıkabileceği yolun yanı sıra merdiven de inşa etti.
     Mahalle sakinlerinden öğretmen Ayşe Bekircan, daha önce üst geçidin bir kısmında engelliler için yol yapıldığını ancak diğer kısmında engellilerin tekerlekli araba ile inebilecekleri yol yerine merdiven konulduğunu anımsattı.
     Yeni düzenlemeyle sorunun çözüldüğünü dile getiren Bekircan, Üst geçitteki düzenleme engelliler için iyi bir uygulama. Engelleri, engellilerin yardımsız yaşayabilmesi için kaldırmalıyız. Engelliler yardımsız bu toplumda yaşayabilmeli dedi.
     Bekircan, üst geçidi kullanmayanların yakındaki yaya geçidinden geçtiğine, bu nedenle trafik kazası riskiyle karşı karşıya kaldığına işaret ederek, Eğer can sağlığımızı, kendimizi düşünüyorsak mutlaka üst geçitlerden geçmek lazım şeklinde konuştu.
    
     -Üst geçidin eski hali saçmaydı-
    
     Lise öğrencisi Yılmaz Türkmenoğlu da üst geçidin eski halini eleştirerek, şöyle konuştu:
     Üst geçidin eski hali biraz saçmaydı. Çünkü bir tarafı engellilerin kullanımına uygundu, diğer tarafı değil. Merdivenli kısmı düzeltmeleri engellilerimiz ve yaşlılarımız için iyi oldu. Tekerlekli sandalye ile sahile inmek isteyen arkadaşlarımız, yaşlılarımız üst geçide çıkamıyordu. Mecburen yaya geçidini kullanıyordu. O da güvensiz oluyordu. Üst geçitte düzenleme yapılması hem halkımız hem Trabzon için güzel oldu.
     Seyfullah Taşkın ise söz konusu yola bir üst geçidin şart olduğunu çünkü özellikle sahile inmek isteyen engellilerin sorun yaşadığına dikkati çekerek, üst geçidin yüksek yapılmasına tepki gösterdi.
     Üst geçidin yüksek olması nedeniyle yayaların yolun karşısındaki dairelerin içini görebildiğini söyleyen Taşkın, üst geçidin yakındaki boş bir alana yapılması gerektiğini savundu.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Karadeniz usulü üst geçite düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER