İmece usulü kültürünü yaymaya çalışıyorlar

İmece usulü kültürünü yaymaya çalışıyorlar -EBAN İcra Kurulu Üyesi ve TBAA Başkanı Baybars Altuntaş: -Amacımız, ortaklık kültürünün Türkiyede gelişmesi yani babanın evlatla iş birliği yapmaktan çekindiği bir toplum değilde, h


ESKİŞEHİR (A.A) - Hicret Özkan - Avrupa Melek Yatırım Ağı (EBAN) İcra Kurulu Üyesi ve Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA) Başkanı Baybars Altuntaş, Amacımız, ortaklık kültürünün Türkiyede gelişmesi yani babanın evlatla iş birliği yapmaktan çekindiği bir toplum değilde, hep beraber ne yapabiliriz fikrinde bir toplum oluşturmak dedi.
     Atuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, girişimcilerin başarılı olmak için bir araya gelmesi gerektiğini söyleyerek, girişimci adaylarını imece usulu çalışmaya davet etti.
     Sadece başarılara imza atmanın bir girişimci için yeterli olmadığını savunan Altuntaş, başarılar elde ederken fark edilen sırların da toplumla paylaşılmasının faydalı olacağını belirtti.
     Başarmak için bir araya gelmek gerekir. Anadolu girişimcileri mümkünse kendi değerlerini, bildiklerini ve formüllerini sadece babadan oğula değil, babadan topluma şeklinde yaysın diyen Altuntaş, şöyle devam etti:
     Millet olarak ortaklık kültürüne önemli bir adım atmamız lazım. Biz bunu sağlamak için Melek Yatırımcılar Derneğini kurduk. Amacımız, ortaklık kültürünün Türkiyede gelişmesi yani babanın evlatla iş birliği yapmaktan çekindiği bir toplum değilde, hep beraber ne yapabiliriz fikrinde bir toplum oluşturmak. Anadolunun en güzel alışkanlıklarından biri imece usulü çalışmak. Hep beraber yapalım, sonucu hep beraber paylaşalım kültürü. Bunun tekrar canlanması lazım. Biz Melek Yatırımcılar Derneği olarak bunun için çalışmalar yapıyor, girimci adaylarının bir araya gelerek sundukları projeleri hayata geçirmelerine yardımcı oluyoruz.
    
     -Haftanın 7 günü 24 saat 365 gün girişimcilik-
    
     Türkiye ekonomisinin pozitif sinyaller yollayan tek ekonomi olduğunu ve dünya girişimciliğinde Türklerin de yerlerini almaya başladığını hatırlatan Altuntaş, girişimcilikte ön sıralarda yer almak isteyen adaylara da önerilerde bulunarak, şunları kaydetti:
     Girişimcilerimiz hangi alanlarda olursa olsunlar mutlaka bir yazılım kursuna gitsinler ve kod yazılımını öğrensinler. Çünkü artık sanal ortam yükselen değer. Ben hep bir girişimcinin sevmesi gereken 3 sayı var derim. 7, 24, 365... Bunun anlamı şudur; haftanın 7 günü 24 saat 365 gün girişimcilik. Sizin ürettiğiniz bir iş fikrinden binlerce insan ekmek yiyor. Bu çok kutsal bir başarı. Elde ettiğiniz başarı sadece sizi değil toplumu da ilgilendiriyorsa o zaman daha fazla anlam kazanıyor. O yüzden sosyal girişimciliğe de önem verilmeli. Yani sadece kendiniz için değil, dünya için, toplum için ürettiğinizi de düşünürseniz bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz. Böylelikle toplum ekonomik anlamda geliştiği gibi sosyal anlamda da ilerlemiş olur.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İmece usulü kültürünü yaymaya çalışıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER