İki Fidan Birlikte Büyüyor projesi

İki Fidan Birlikte Büyüyor projesi


KAYSERİ (A.A) - Talas Belediyesinin bebekleri dünyaya gelen ailelere yönelik 6 yıl önce başlattığı İki Fidan Birlikte Büyüyor projesinde hediye edilen fidan sayısı 6 bini aştı.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, çevreyi koruyup kollamak, komşuluk ilişkilerini geliştirmek ve gelecek nesillere çevre sevgisi aşılamak amacıyla Talas Belediyesi Kadın Meclisi ve Kültür Müdürlüğü tarafından başlatılan projede yeşeren fidanların sayısının her geçen gün arttığını söyledi.
     Zaman zaman rutin belediye hizmetlerinin dışına da çıktıklarını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
     Bebekleri doğan aileleri ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizde fidanla birlikte, ailelerin bebek bakımında yardımcı olacak Bebeğim ve Ben kitabını da hediye ediyoruz. Projeyi 6 yıldır yürütüyoruz. Bebeklerdi doğan ailelerimiz, fidanlarının gelmediğini bize bildiriyor. Bu bilincin oluşması önemli. Bizler çocuklarımızın fidanlarla birlikte büyüyerek, o sevgiyi yaşamalarını sağlıyoruz.
     Talas Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Zübeyde Ülgen de sosyal devletin öneminin bu projeyle kendini gösterdiğini belirterek, Annelerden o kadar olumlu tepki alıyoruz ki, hiç tanımadığı insanların kapılarını çalarak, Bebeğinize fidan hediye getirdik dendiğinde gözlerindeki mutluluk tarif edilemez. Hep birlikte ülkemizin geleceğine katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum dedi.
     Proje kapsamında bebekleri dünyaya gelen ailelerden Ahmet-Hilal Çalık çiftinin 1 aylık Ayşe bebeğine de fidan hediye edildi.
     İlk çocuğuna da fidan hediye edilen anne Derya Altun Kılınç ise, 5 aylık Batuhan bebeğin de ağabeyi gibi fidanlarla birlikte büyüyeceğini söyledi.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber İki Fidan Birlikte Büyüyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER