Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Projesi

Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Projesi -Malatyanın da aralarında bulunduğu 5 ilde gençlere girişimcilik eğitimleri verilecek


MALATYA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile AB koordinasyonunda düzenlenecek Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu adlı proje kapsamında Malatyanın da aralarında bulunduğu 5 ilde gençlere ücretsiz girişimcilik eğitimi verilecek.
     Proje İl Koordinasyonluğundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatyanın yanı sıra Rize, Sivas, Mardin ve Kahramanmaraşta uygulanacak girişimcilik eğitimlerini, profesyonel eğitimciler verecek.
     İşsiz, 18-29 yaş arası, en az lise mezunu ya da halen üniversitede okuyan her ilden 100 gencin katılabileceği eğitimlerde, gençlere nasıl kendi işlerinin patronu olacakları, ne gibi riskler ve fırsatlarla karşılaşacakları, değişen pazarla nasıl başa çıkacakları, finansman sağlamanın yolları ve hangi pazarlama stratejileriyle kendi işlerini tanıtacakları konusunda bilgiler verilecek.
     www.gencistihdami.net internet sitesinden başvuru yaparak, formu illerindeki Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğüne teslim edecek gençler, eğitimlerin ardından katılım sertifikası edinecek.
     Malatya için eğitimler 24 Nisanda başlayacak.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER