Başka Sakarya yok programı

Başka Sakarya yok programı -MHP Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Kutluata: -Sakarya Nehriden Porsuk ve Mudurnu Çayını nasıl ayıramazsınız, Türk Milletini de üzerine araştırmalar yaparak ayıramazsınız (Fotoğrafl


SAKARYA (A.A) - MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Sakarya Nehriden Porsuk ve Mudurnu Çayını nasıl ayıramazsınız, Türk Milletini de üzerine araştırmalar yaparak ayıramazsınız dedi.
     Sakarya Yerel Kültür Derneği tarafından, Sakaryalılık bilincinin pekiştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla Başka Sakarya yok etkinliğinde konuşan Kutluata, Sakaryanın il oluşunun 58. yılı dönümünü kutladı.
     Anne tarafından 700 yıllık Sakaryalı olduğunu ifade eden Kutluata, ilk fetihten günümüze kadar vatanlaştırmak, İslamlaştırmak ve bölge ekonomisini yönetmek üzerine yerleştirilen bu boyların, sonradan gelen herkes tarafından kabul görerek, büyüdüğünü söyledi.
     Türk milletinin kaderinin Sakarya Nehriyle kesiştiğini anlatan Kutluata, şöyle konuştu:
     Karasudan Karadenize dökülen Sakarya Nehriden ben Porsuk ve Mudurnu Çayını, Bayatı, Karapınar deresini ayıracağım diyebilir misiniz- İşte Türk Milletini ayrıştırma sevdasına gidenlerde bunu başaramayacaklardır. Sakarya Nehriden Porsuk ve Mudurnu Çayını nasıl ayıramazsınız, Türk Milletini de üzerine araştırmalar yaparak ayıramazsınız.
     Sık sık Osmanlı demesini biliyoruz. Osmanlıyı kuran bir millet vardı. Kurtuluş savaşı yaptık, ayıramayacağız parçalarımızla mücadele verdik. Bu toprakları fetheden ve vatan yapan bir millet var. Ben öyleyim ben böyleyim şu milletim dersen birisi bir düdük çaldığında dağılır gidersin. Millet olmak güçlü olmaktır.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Başka Sakarya yok programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER